用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好唔好搬去41網?
樓主: Heihomami
go

好唔好搬去41網? [複製鏈接]

回覆:好唔好搬去41網?

咁如果我既情況倒轉由九龍搬返屯門,大家又有乜意見呢?
我母校係屯門津小何日東,同梁銶琚有聯繫,而家家住九龍但唔係41,仔係龍b,怕直私考唔到,抽九龍又n無,諗緊好唔好自行填返何日東,但到時要搬返屯門,大細仔九龍塘讀幼稚園交通又有另一問題!其實時間上可唔可以等直私出左result,先決定自行填唔填返屯門?又或者如果有私校back up,自行填左屯門母校又可唔可以放棄大抽獎搬去41博下?

回覆:rainrain613 的帖子

只三考,每次有班、級排名,平時默書、assessment唔計分

引用:咁如果我既情況倒轉由九龍搬返屯門,大家又

原帖由 mini629 於 16-05-04 發表
我母校係屯門津小何日東,同梁銶琚有聯繫,而家家 ...
統一派位屬邊區係跟返自行入表時所報既地址,而自行係唔使跟地區既。即你可以用九龍地址報屯門都無問題。但如果自行唔中,就會跟返你所報既地址去統一派位。

自行收左,如果你唔去註冊,就會當放棄,咪去返統一派位置

多謝回覆!咁即係我可以住返九龍照報自行屯門學校,如果中左私校可以唔註冊自行,再轉大抽獎,am I right?咁其實直私結果通常會唔會可以喺自行出result前知道呢?

引用:Quote:原帖由+mini629+於+16-05-04+發表咁

原帖由 晴晴小B 於 16-05-04 發表
統一派位屬邊區係跟返自行入表時所報既地址,而自行係唔使跟地區既。即你可以用九龍地址報屯門都無問題。但 ...
有需要可以1月填大抽獎表格前上教署改地址。

何日東你有幾多分?係咪入硬?

引用:多謝回覆!咁即係我可以住返九龍照報自行屯

多謝回覆!咁即係我可以住返九龍照報自行屯門學校,如果中左私校可以唔註冊自行,再轉大抽獎,am I right? ...
你研究下想報邊 d 可以抽獎的私校。
大部分私校出自行結果前都出左 result, 不過少部分未或者直程未開始 interview。

回覆:sissysze 的帖子

何日東無宗教分,其實都係得20,如果自行派唔返,就等大抽獎留返喺九龍,我都有聽過何日東父母舊生自行都收唔返,所以都係博下

mini629 發表於 16-5-4 09:11
何日東無宗教分,其實都係得20,如果自行派唔返,就等大抽獎留返喺九龍,我都有聽過何日東父母舊生自行都收 ...
如果入咗順德聯誼會咪有25分囉!

其實你係九龍住邊個網?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:hkpapa852 的帖子

Sorry 無宗教分應該係得15先啱

我住32校網,好似得大角咀天主教同協和ok

mini629 發表於 16-5-4 09:38
Sorry 無宗教分應該係得15先啱

我住32校網,好似得大角咀天主教同協和ok
如果係母校, 一定有20分, 如果加埋順德聯誼會既分, 有25分就必收.

32網, 過去兩年升中派位最好係基榮同新大天.

留係32網, 唔駛煩搬唔搬或者交通問題, 日後升中對阿仔都著數好多.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

32入到呢2間就好,但我不嬲無乜抽獎運😩

mini629 發表於 16-5-4 10:03
32入到呢2間就好,但我不嬲無乜抽獎運😩
如果你有天主教分, 可以搏咗31網間德信, 如果無, 咁等抽獎啦!

哈哈,但順聯會點入?我問過以前學校老師,佢話佢都唔知點入順聯會

我住41校網,又有2個單位,需要協助?

引用:朋友考慮緊搬唔搬去41網希望抽到獎,但應該

原帖由 Heihomami 於 16-03-02 發表
朋友考慮緊搬唔搬去41網希望抽到獎,但應該只俾到萬零蚊租,一家三口連工人只住到三百零尺三十年以上樓(而 ...
甚麼區萬多可以租800呎?好有興趣

何日東20分吾會係必身,身邊幾個同學仔同我都係20分都入吾到,而家都係等放榜咋

‹ 上一主題|下一主題