用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 剛收到信!銀禧無個面試。好失落
樓主: taifiona
go

剛收到信!銀禧無個面試。好失落 [複製鏈接]

TO 5KIN,

SORRY, 我無得點評你~

係囉係囉, 可能有人囉~ 你啱你啱.

多謝大家意見!
其實我眉個女的Banding都係估估下,但學校一直都唔講banding比我知
so call 這間是一所好學校,願天主安排合適的路比我小朋友

taifiona 發表於 16-2-29 10:13
多謝大家意見!
其實我眉個女的Banding都係估估下,但學校一直都唔講banding比我知
so call 這間是一所好學 ...
吓???? 學校一直都唔講banding, 咁點揀學校? 唔通真係斷估無痛苦?????

little_yolky 發表於 16-3-1 14:23
吓???? 學校一直都唔講banding, 咁點揀學校? 唔通真係斷估無痛苦?????  ...
會唔會因為有直屬中學? 我朋友都有同樣問題

回覆:剛收到信!銀禧無個面試。好失落

不是全見?舊年去簡介會都話全見架,今年改咗咩?

penpen 發表於 16-3-1 15:07
會唔會因為有直屬中學? 我朋友都有同樣問題
真係可憐, 升小時一心以為有直屬, 買個保險, 點知學校唔講banding, 直屬學校又唔係收晒, 真係搞到家長唔知小朋友乜band, 想揀間合適既都係靠估。可憐!

little_yolky 發表於 16-3-2 08:50
真係可憐, 升小時一心以為有直屬, 買個保險, 點知學校唔講banding, 直屬學校又唔係收晒, 真係搞到家長唔知 ...

係,佢都有d後悔,話早知揀津小可能仲好

回覆:jollyma 的帖子

请問今年是否全見??

回覆 Naurto 的帖子

1. 所有合資格的申請人將獲邀於2016年3月5日進行第一次面試。面試將以個人形式進行,考生須以粵語及英語應試。面試主要考核學生各方面的能力,包括:學生中、英文能力、理解能力及表達能力等。詳情將列於面試邀請信。

2. 獲甄選的申請者將於2016年3月19日進行第二次面試。面試主要考核學生各方面的能力,包括:學生中、英文能力、溝通能力、表達能力、組織能力、分析能力及社會認知水平等。詳情將列於面試邀請信。

引用:我女其中一個同學,+band+2既,+但都有得in喎

原帖由 義氣仔女 於 16-02-27 發表
我女其中一個同學, band 2既, 但都有得in喎
其他技能/獎項搭夠?

真係可憐, 升小時一心以為有直屬, 買個保險, 點知學校唔講banding, 直屬學校又唔係收晒, 真係搞到家長唔知 ...
去到高小叫定小朋友派卷果陣裝下隔離左右.....自己評估下後面夠唔夠人吖嗎

所以有時讀呢d有中学backup但又悟係一條龙既小学,未必会比無中学backup既小学穏陣同少d压力……

penpen  同意  發表於 16-3-2 19:46
‹ 上一主題|下一主題