用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中學面試就黎殺到
go

中學面試就黎殺到

各位家長有冇經驗或貼士分享下?

以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

回覆:中學面試就黎殺到

整個3月份星期六緊張狀態

回覆:maggie789 的帖子

基本上我323前我都在緊張狀態,已經in了一間,平常心去in就好了

回覆:metrochung 的帖子

各位學兄學妹,請問面試前有什麽需準備,例如多看報紙或練習自我介紹等....

回覆:kikiboy 的帖子

第三次呈分都考了,平常心,不想給小朋友同自己都太大壓力,我有鼓勵她面試時要望考官對眼及有禮貌

其实無乜準備,津校面試亦唔太难,反正全港排名比其他重要~

不过注要眼神接触、礼貌、答容、唔好问一句答—句……等基本野~

回覆 metrochung 的帖子

True, i also told my daughter, 平常心去in就好了.  Afterall, at her age,  點 都 不 能 三 頭六臂, just be herself and take it easy.

我地都冇乜太大感覺,完全冇壓力。

無壓力,平常心面試,唔得咪大抽獎囉!

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

三月十二日蕭明面試,要同家長面談.我真係好好好緊張.我怕係我既表現影響左個女...

引用:無壓力,平常心面試,唔得咪大抽獎囉! +

原帖由 irenenursing 於 16-02-26 發表
啱!我初初都係好緊張!但而家只係交託俾天父!等天父為囝囝安排囉!

引用:無壓力,平常心面試,唔得咪大抽獎囉! +

原帖由 irenenursing 於 16-02-26 發表