用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPK面試
樓主: kylie_ng
go

SPK面試  

引用:但如果經濟ok+,+我都會讀上去,+不竟dse+成

原帖由 Kafather 於 16-03-10 發表
但如果經濟ok , 我都會讀上去, 不竟dse 成績好,而且小學升中差不多升晒, 又可考GCE. 其它津校最多六至七成 ...
想知st paul中、小學費大約幾錢?

引用:Quote:原帖由+LLKK+於+16-03-09+發表點會兩

原帖由 宮二 於 16-03-09 發表
以我理解,學校是會在18日寄出信件,可能要等多一個週末。是嗎?
我無張notice在手。但我印象好似話係18号或之前收到喎。今日到18号都係8日。

LLKK 發表於 16-3-10 12:58
我無張notice在手。但我印象好似話係18号或之前收到喎。今日到18号都係8日。

...
not really.
according to the notice, the offer letter will be sent out after 18 Mar.

回覆 musicfreer 的帖子

Yes, "AFTER 18 March"...so can be 31 March

引用:Quote:LLKK+發表於+16-3-10+12:58+我無張no

原帖由 musicfreer 於 16-03-10 發表
not really.
according to the notice, the offer letter will be sent out after 18 Mar.
Oh. After! Then really 無得預。

引用:Quote:原帖由+musicfreer+於+16-03-10+發表

原帖由 LLKK 於 16-03-10 發表
Oh. After! Then really 無得預。
我估最快19/3 星期六收到

引用:Quote:原帖由+LLKK+於+16-03-10+發表Oh.+Af

我估最快19/3 星期六收到
我估有可能早D添

回覆:SPK面試

其實往年有冇試過早咗收信呢?

回覆:SPK面試

睇地區, 上年話11/3有信, 我住東九12/3先收到信。 但有住港島既媽媽好似11/3已收到。

小新mama 發表於 16-3-10 16:45
我估有可能早D添
係就好, 呢間真係最後一間, 早d出result 大家都可以早d下定決心

引用:回覆+Julybabe+的帖子 我見到的是該回答的

原帖由 kylie_ng 於 16-03-10 發表
回覆 Julybabe 的帖子

我見到的是該回答的小朋友都回答了, 見唔到的就不能定斷.....其實我個小朋友已經返 ...
Oh really, so yrs is super big b... chances shud be higher~ good luck

引用:Quote:小新mama+發表於+16-3-10+16:45+我估

係就好, 呢間真係最後一間, 早d出result 大家都可以早d下定決心
因為我見有幾間都係在註明日子前已有信

引用:睇地區,+上年話11/3有信,+我住東九12/3先收

原帖由 kenobaby 於 16-03-10 發表
睇地區, 上年話11/3有信, 我住東九12/3先收到信。 但有住港島既媽媽好似11/3已收到。

...
Offer定others?

小新mama 發表於 16-3-10 21:51
因為我見有幾間都係在註明日子前已有信
I see, hope we can get the result earlier. Good luck to you and your kid!

回覆 Julybabe 的帖子

12年12月~

回覆:Kafather 的帖子

係啊~我女現讀spk, 我們呢一屆家長統計過,極大部分都係靠實力,學生各區都有,遠至元朗新界北都有。我自己係N無的,無宗教信仰,住東九龍。

反而我有朋友係SPC舊生,阿女講英文唔太識廣東話,一樣考不到。

經驗之談,好多人因不知道收生標準,便盲目地說考生要靠關係。自己經歷了,驗證了,證明了不是事實。

可以分享的,是看到很多媽媽是ftm, 另外小朋友很多都是靚仔靚女,比較精靈的。

如果爬下文,會知道更多。

引用:係啊~我女現讀spk,+我們呢一屆家長統計過

原帖由 helenmelody 於 16-03-13 發表
係啊~我女現讀spk, 我們呢一屆家長統計過,極大部分都係靠實力,學生各區都有,遠至元朗新界北都有。我自 ...
你是ftm嗎?

回覆:helenmelody 的帖子

想請教一下你估計你小朋友自己在interview room時點表現到實力出來? 因為我小朋友入去時完全無喊,但聽她說老師問咗佢名同埋玩Lego, 實在唔知道老師點評估小朋友。還是first round 我們講故事時老師觀察小朋友看見故事書時反應都佔評估大比數?

引用:想請教一下你估計你小朋友自己在interview+

原帖由 manie_man_man 於 16-03-13 發表
想請教一下你估計你小朋友自己在interview room時點表現到實力出來? 因為我小朋友入去時完全無喊,但聽她 ...
其實估估下,都是眼緣加聽話加大B吧

引用:係啊~我女現讀spk,+我們呢一屆家長統計過

簽名被屏蔽