用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
樓主: happybibi
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學  

回覆:北愛爾蘭寄宿中學

想問吓我個仔今年升中二,如果過去,應該讀咩班?

LuckyStar 發表於 16-5-14 12:18
想問吓我個仔今年升中二,如果過去,應該讀咩班?
理論上係Y9(中二),但要考入學試後由所報學校決定。

想問吓英国中學要讀幾多年?每年學費最少要幾多?

LuckyStar 發表於 16-5-14 12:52
想問吓英国中學要讀幾多年?每年學費最少要幾多?
英國中學由中一(Y7)至中七(Y13)共七年。以我所知,較平就係每年約£13XXX,最平就唔知喇!

想問AA 收費如何?会点跟住之?

引用:想問AA+收費如何?会点跟住之? +

原帖由 LuckyStar 於 16-05-15 發表
想問AA 收費如何?会点跟住之?
免費。你要主動D問佢地!

想問吓14yrs 仔,E十讀男校,出国應该選男女校好D 或是男校呢?

LuckyStar 發表於 16-5-15 18:30
想問吓14yrs 仔,E十讀男校,出国應该選男女校好D 或是男校呢?
好視乎個人性格,你可以同仔仔商量,等佢決定!

LuckyStar 發表於 16-5-15 18:30
我仔由幼稚園開始至依家都係讀男校,去英國讀書佢簡男女校,我覺得佢咁大個,有得佢選擇會好D。
EIKO

真係多謝晒大家意見!由於我亦要考慮buget,所以我想揾間北愛平平地既寄宿中學,請問有冇推介?

第一頁,有講2間R及一間C超很平

為咗阿仔話想出国讀書這件事,其實好煩惱,又怕份工(開始跟吾上,有D吾想做),又怕錢銀問題!又怕阿仔係一時衝動,好似好多嘢諗,吾比佢去,又驚錯咗時候.

引用:為咗阿仔話想出国讀書這件事,其實好煩惱,又

原帖由 LuckyStar 於 16-05-16 發表
為咗阿仔話想出国讀書這件事,其實好煩惱,又怕份工(開始跟吾上,有D吾想做),又怕錢銀問題!又怕阿仔係一時衝動 ...
真係要駛好多錢!

吾該晒各位!

引用:亮燈兄,+long+time+not+talk,+nice+to+meet

原帖由 billylulucoco 於 16-03-08 發表
亮燈兄, long time not talk, nice to meet both of you, interest to study in northern ireland.

I have ...
你好!
睇完你嘅鋪  即刻上咗學校嘅網頁 校園真係好靚,唔知真實係咪咁靚呢?
你嘅小朋友係香港嘅時候成績如何啊? 難入嗎?
網頁冇講學費幾錢一年 請問係幾錢呢
仲有請問學校A-Level嘅成績如何呢
一般海外升學agent會唔會都有介紹呢間學校呢
我想安排個女入去讀sixth form呢。

Spiderman_mama 發表於 16-5-22 09:45
你好!
睇完你嘅鋪  即刻上咗學校嘅網頁 校園真係好靚,唔知真實係咪咁靚呢?
你嘅小朋友係香港嘅時候成績 ...
你是否睇Campell?我未去過,所以唔知係咪咁靚!成績差,所以要讀低一級。應該唔難入。
一年約£18XXX。
A level成績?唔知。
會介紹,不過你要主動提出!

今日收到關於愛爾蘭教育電子報資訊, 由Irish International Education Centre 提供:
https://sites.google.com/site/iiecenewsletter/

回覆:亮燈 的帖子

Thx 亮兄

引用:Thx+亮兄 +

原帖由 Spiderman_mama 於 16-05-23 發表
Thx 亮兄
唔使客氣

引用:今日收到關於愛爾蘭教育電子報資訊,+由Iris

原帖由 suemei 於 16-05-23 發表
今日收到關於愛爾蘭教育電子報資訊, 由Irish International Education Centre 提供:
https://sites.google. ...
愛爾蘭唔係北愛爾蘭啊!雖然係同一個島,島既北面係北愛爾蘭,係屬於英國,貨幣用英鎊。而另外就係愛爾蘭,係一個獨立國家,貨幣用歐元啊!

suemei    發表於 16-5-24 20:35