用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
樓主: happybibi
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學  

This month ,,,the last 7 days in June 2016

Year 11

123BB 發表於 16-6-24 09:53
你意思係北愛讀中學, 愛爾蘭讀大學? 但如果選讀royal school armagh日後考倫敦既藝術大學難嗎? 入讀中學會 ...

Year 8,9,10 .... easily to apply.  Send the email to the school ...
Year 11,12 prepare for GCSE
If your GCSE under 13, there is no offer in Year 13,14.

Grade A : 3
Grade B : 2
Grade C : 1

Normally take 8/9 subjects in Year 11

回覆 scso 的帖子

Armagh like a small town, you use 1 hours can travel around the city on foot.  There is some shops, such as supermaket, M&S, Chinese food take away, bar area.... Park, Church ..... very quiet city.  Like Stanley ...

引用:Last+June+2016,+Billy+tell+me+his+friend

原帖由 billylulucoco 於 16-06-27 發表
Last June 2016, Billy tell me his friend who is studying in Campbell College (Year 10) ... job attac ...
好好既安排

回覆 billylulucoco 的帖子

Oh, 都有少少商店也很好, 我準備揾agent幫我細仔申請9/2017 Y9 or Y10, 小兒現在F1, 自己唔識攪, 揾唔返你早前show出來的相片給我仔看,Thanks!

回覆 billylulucoco 的帖子

billylulucoco, 多謝你提點, 我搜集資料中

請問各位師兄師姐可以介紹北愛的寄宿中學給我嗎?女校或男女校都想知道

引用:請問各位師兄師姐可以介紹北愛的寄宿中學給

原帖由 caerion 於 16-06-29 發表
請問各位師兄師姐可以介紹北愛的寄宿中學給我嗎?女校或男女校都想知道
Campbell College,Victoria College Belfast,Royal School Dungannon,Royal School Armagh……

唔該曬亮兄,日後還有很多野要請教!

亮燈 發表於 16-6-30 16:47
Campbell College,Victoria College Belfast,Royal School Dungannon,Royal School Armagh……

...
排名如何呢?亮燈

引用:Quote:亮燈+發表於+16-6-30+16:47+Campbell

原帖由 123BB 於 16-06-30 發表
排名如何呢?亮燈
唔好意思,唔知,但如果要計排名,我諗都係唔好揀北愛喇!

引用:唔該曬亮兄,日後還有很多野要請教!

原帖由 caerion 於 16-06-30 發表
唔該曬亮兄,日後還有很多野要請教!
冇問題,如果我幫到的話!

亮燈 發表於 16-6-30 21:14
唔好意思,唔知,但如果要計排名,我諗都係唔好揀北愛喇!
我意思係指你講個幾間學校既排名

123BB 發表於 16-6-30 22:01
我意思係指你講個幾間學校既排名
其實我都唔知,因為我唔介意排名,只介意學校會否適合阿細!

引用:Quote:原帖由+caerion+於+16-06-30+發表唔

原帖由 亮燈 於 16-06-30 發表
冇問題,如果我幫到的話!
亮兄: 你幫了我好多呀,唔該哂你!

katrinafu 發表於 16-6-30 22:48
亮兄: 你幫了我好多呀,唔該哂你!
客氣喇!

回覆 亮燈 的帖子

亮燈,唔該曬你,如果下年9月入讀,應該幾時開始申請?

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈,唔該曬你,如果下

原帖由 123BB 於 16-07-01 發表
回覆 亮燈 的帖子

亮燈,唔該曬你,如果下年9月入讀,應該幾時開始申請? ...
依家可以開始

回覆 亮燈 的帖子

麻煩你啦亮兄,可否pm我資料?