用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
樓主: happybibi
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學   [複製鏈接]

回覆:北愛爾蘭寄宿中學

今日終於上左領事館搞簽証,希望一切順利啦!

回覆 的的媽媽 的帖子

的的媽, 你女女揀左邊間寄宿中學?

佢係Royal School Dungannon

回覆 的的媽媽 的帖子

的的媽媽,唔好意思,請問呢間難入嗎?請問你自己攪定搵agent,因為我地都想搵北愛果邊的學校,但agent看似不太熱衷,揀北愛學校!

引用:回覆+的的媽媽+的帖子 的的媽媽,唔好意思

原帖由 caerion 於 16-07-08 發表
回覆 的的媽媽 的帖子

的的媽媽,唔好意思,請問呢間難入嗎?請問你自己攪定搵agent,因為我地都想搵北愛 ...
搵第二間agent

我係搵agent 搞嘅,4月時我地先決定去英國讀書, 都好倉猝搵學校。agent 話我地都係好好彩剛剛有sixth form 嘅位放返出黎, 我地都係叫做執死雞咋!我個女成績都係一般!

唔該曬!可以pm我是那間agent嗎

其實我一共接觸過幾間agent ,我見幾間都有on list 喎!不如你向agent 指定某幾間學校,等佢代你申請。agent 我就是唔想介紹啦!

Thx!

ennaenna 發表於 16-3-23 17:59
回覆 happybibi 的帖子

幫我個仔個agent都有做北愛架...因為我都考慮緊送妹妹去讀...始終budget問題2個都 ...

可否pm 做北愛的agent 資料給我? thank you

ennaenna  已PM :)  發表於 16-10-24 15:59

回覆:亮燈 的帖子

我想問學費包括埋住宿費?咁食,生活費一年要幾多?一年約20萬係全包?

我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

easonkinki 發表於 16-10-27 21:13
我想問學費包括埋住宿費?咁食,生活費一年要幾多?一年約20萬係全包?

...

係,這數只是大約,你預2X萬啦!

回覆:亮燈 的帖子

咁我要勤力d搵錢我女讀書唔叻畫畫叻,hk教育只會埋沒佢天份,永遠被認為唔係讀書的一群。但又擔心送佢過去無人管會懶温習
,係屋企成日都揸住部電話玩,不過佢而家先高小。

easonkinki 發表於 16-10-28 09:07
咁我要勤力d搵錢我女讀書唔叻畫畫叻,hk教育只會埋沒佢天份,永遠被認為唔係讀書的一群。但又擔心 ...

你可以搵agent問下有邊類學校專門訓練畫畫、藝術…等有天份既小朋友,而且可能有獎學金,雖然依家讀高小,但你可搵定資料,聯絡部份對女女有幫助既學校,問下意見及安排,到適當時候就可入學,唔使太擔心,因為當佢搵到人生目標、興趣,到時電話只係通訊而已,佢自會沉迷於興趣中,放心!

的的媽媽 發表於 16-7-8 12:24
佢係Royal School Dungannon

呢間係未算難入?  成績好似唔錯。

引用:Quote:easonkinki+發表於+16-10-28+09:07+

原帖由 亮燈 於 16-10-28 發表
你可以搵agent問下有邊類學校專門訓練畫畫、藝術…等有天份既小朋友,而且可能有獎學金,雖然依家讀高小, ...
多謝你的回覆!美好一面咁諗係開心嘅,但送子女去海外升學等同賭博,成功機會率只有一半,身邊亦有失敗例子,但有能力嘅都想佢出去見識下,個種1516嘅心情難以形容。
我最近先開始搵資料,發現紐西蘭留學都唔錯,而且唔貴。今日又發現埋北愛爾蘭,不過北愛比較少人去,網上資料唔多。

去英國好D,夠嚴格,其它地方教壞咗難回頭

easonkinki 發表於 16-10-28 18:23
多謝你的回覆!美好一面咁諗係開心嘅,但送子女去海外升學等同賭博,成功機會率只有一半,身邊亦有失敗例子 ...

祝你及孩子成功

引用:去英國好D,夠嚴格,其它地方教壞咗難回頭 +

原帖由 brother4 於 16-10-28 發表
去英國好D,夠嚴格,其它地方教壞咗難回頭
少人去北愛同紐西蘭留學主要係遠離大城市,比人感覺鄉村,但好處係生活簡樸無咁多誘惑對嗎?北愛只有3間大學,會唔會好難入大學?我想問邊到可以睇到間中學升到大學率有幾多?本身成績麻麻,擔心去讀幾年中學升唔到大學就返HK

引用:Quote:easonkinki+發表於+16-10-28+18:23+

原帖由 亮燈 於 16-10-28 發表
祝你及孩子成功
謝謝你祝福

‹ 上一主題|下一主題