用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 音樂節小提琴伴奏譜都未搵到譜,點算? ...
go

音樂節小提琴伴奏譜都未搵到譜,點算?

問過通X,柏X全線都冇。點算?

引用:問過通X,柏X全線都冇。點算? +

引用:Quote:原帖由+niclicma+於+16-02-17+發表問

原帖由 Gary_family 於 16-02-18 發表
通常小提琴老師會代安排㗎喎
唉。。我都唔知係咪搵錯人,以往小提琴老師會幫我搞掂晒。今次因為啱啱換咗個老師,佢冇話幫我搞,佢介紹嗰個伴奏就叫我自己買。我到好後期先知原來要一早訂,但已經訂唔切。周圍搵又冇。。

乜嘢grade?

引用:乜嘢grade?

原帖由 小Monkey 於 16-02-19 發表
乜嘢grade?
G1

Sorry. Can't help. 我的是concerto

我都未揾到,G5 伴奏譜,3/3號比賽,如有人可以出讓轉售或借出,請pm,

引用:我都未揾到,G5+伴奏譜,3/3號比賽,如有人可

原帖由 leahchang 於 16-02-23 發表
我都未揾到,G5 伴奏譜,3/3號比賽,如有人可以出讓轉售或借出,請pm,
g5小提伴奏譜要去協會出示會員證買

回覆 marcuscyrus 的帖子

謝謝~

回覆:音樂節小提琴伴奏譜都未搵到譜,點算?

我都係小提琴G1,都未搵到伴奏譜,會嘗試係Amazon或者ebay訂

阿囝比賽時,見啲伴奏都係將伴奏譜借嚟去,last resort 現場借

引用:阿囝比賽時,見啲伴奏都係將伴奏譜借嚟去,

原帖由 小Monkey 於 16-02-27 發表
阿囝比賽時,見啲伴奏都係將伴奏譜借嚟去,last resort 現場借
我昨日先借比人黎,大家同行,都不會見死不救

回覆:音樂節小提琴伴奏譜都未搵到譜,點算?

我鋼琴譜上bookdepository 買,售價已包運費,直送HK

引用:我鋼琴譜上bookdepository+買,售價已包運

原帖由 elmobeebee 於 16-03-03 發表
我鋼琴譜上bookdepository 買,售價已包運費,直送HK
Thx elmobeebee,先前都有睇過,冇我哋要嗰本。現在已搞掂,比賽完畢。謝謝!

有沒有人有N213 Grade 4 的琴譜 thanks

回覆 salina0817 的帖子

N213今日已第6場啦喎,仲未夾鋼琴???

已夾, but only have copy one

引用:已夾,+but+only+have+copy+one

原帖由 salina0817 於 16-03-10 發表
已夾, but only have copy one
唔好意思, 借此一問 ,
參加校際音樂節之小提琴比賽,夾琴那位應係學生還是老師?有咩資格才可幫手夾琴?
想幫女報下,但想到夾琴就唔知點安排??
謝回覆

Lilypie Baby Ticker

回覆:欣媽媽 的帖子

最好當然找有經驗老師。因為專業一點先懂得點同個樂器演奏者夾。我以前都做過學校老師,都幫手train學生夾返同校學生。否則除非你選個學生識拉violin又有一定級數,鋼琴又ok.咁就無問題。但近年我見都係專業老師多,好少見係由學生幫手伴。問問小提琴老師有無相熟老師伴啦!

回覆 musicconnie 的帖子

已開始,我連書都未有,老師3星期前已揾了歌但未幫人訂書,我昨天自己走去訂火起