用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York registration day on 18 feb
go

York registration day on 18 feb

想問下註册當日要交D乜費用?可否遲D才訂学服?thx

有冇用家提供意見。我都想知

我都想知

回覆:chinghingnamnam 的帖子

可以開學後買,但開學後學校未有足夠存貨俾你,因要等供應商。

回覆:York registration day on 18 feb

雜費是否當天交?

回覆:York registration day on 18 feb

今日咩錢都冇交 遲啲先交都得 但學校感覺上係想大家盡早交

學校梗係想大家快d交,我今日只打算交校車支票,度下校服

5月初再交

bird06 發表於 16-2-18 10:21
學校梗係想大家快d交,我今日只打算交校車支票,度下校服

5月初再交
same as u . i just submitted a postdated cheque for school bus this morning. did not pay for other fees. will do so in early may. btw, wanna ask if anyone is planning to join the orientation camp in july ?

huggiesbb 發表於 16-2-17 22:55
今日咩錢都冇交 遲啲先交都得 但學校感覺上係想大家盡早交
吓, 學校同我老公講要俾錢先, 所以我地已俾晒錢

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-17+22:55+今

原帖由 SK921 於 16-02-18 發表
吓, 學校同我老公講要俾錢先, 所以我地已俾晒錢
我都無俾。佢只係recommend 早D交。
因為雜費我唔想交曬全部。仲有佢有張問卷問去唔去美孚新校,雖然美孚近屋企多D,但感覺九龍塘環境好D

回覆:chinghingnamnam 的帖子

我報咗,開前熟習環境,到番學時會適應得好啲。

lemoncar 發表於 16-2-18 14:44
因為雜費我唔想交曬全部。仲有佢有張問卷問去唔去美孚新校,雖然美孚近 ...
唉, 我唔知當時學校點講, 但我睇返封信都係寫要交相之嘛, 冇提過要咁快交錢

引用:Quote:原帖由+SK921+於+16-02-18+發表吓,+

原帖由 lemoncar 於 16-02-18 發表
因為雜費我唔想交曬全部。仲有佢有張問卷問去唔去美孚新校,雖然美孚近 ...
我揀左美孚呀反而 因我住美孚冇得唔揀 慳番1500校車

引用:Quote:lemoncar+發表於+16-2-18+14:44+我都

唉, 我唔知當時學校點講, 但我睇返封信都係寫要交相之嘛, 冇提過要咁快交錢 ...
係呀 封信都寫左5月3-5番去買校服同交雜費都得
琴日都問左好多家長意見 有好多雜費都唔洗買呀

引用:Quote:lemoncar+發表於+16-2-18+14:44+我都

唉, 我唔知當時學校點講, 但我睇返封信都係寫要交相之嘛, 冇提過要咁快交錢 ...
學校想快啲收晒錢嘛 不過佢話決定唔讀7月前可申請退費 所以你唔洗擔心 但感覺就可能煩啲囉 同埋啲文具好多話出外買平好多

huggiesbb 發表於 16-2-18 15:20
係呀 封信都寫左5月3-5番去買校服同交雜費都得
琴日都問左好多家長意見 有好多雜費都唔洗買呀

...
我都唔知點解我老公會咁早俾晒錢........仲要個Staff講到local班係唔會有普通話堂上, 我真係唔知佢地想點

我睇返張單真係好多野要買, 不過應該好多都可以自己買 (顏色筆), 其實最大條數都係茶點費, 我覺得2千幾蚊5個月都幾貴, 我見之前有人講過可以自備, 但唔知會唔會好怪呢

huggiesbb 發表於 16-2-18 15:24
學校想快啲收晒錢嘛 不過佢話決定唔讀7月前可申請退費 所以你唔洗擔心 但感覺就可能煩啲囉 同埋啲文具好多 ...
原來係咁, 等我今晚問下老公有冇聽到可以退款先, thanks

張單上面真係好多item, 毛巾/杯/碟/顏色筆etc...., 我小朋友本身讀緊pn都已經有毛巾/杯/碟, 唔知係咪可以用返自己買果d, 因為如果再買好side錢咁

你會唔會自備茶點? 2千幾5個月好似幾貴

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-18+15:20+係

我都唔知點解我老公會咁早俾晒錢........仲要個Staff講到local班係唔會有普通話堂上, 我真係唔知佢地想點

...
唔怪!我都諗住自俾茶點。同我有親戚之前喺度讀,都係自俾茶點。因為屋企人話D茶點都係餅、美綠果D惹痰。

lemoncar 發表於 16-2-18 15:41
唔怪!我都諗住自俾茶點。同我有親戚之前喺度讀,都係自俾茶點。因為屋企人話D茶點都係餅、美綠果D惹痰。

...
都係架, 自備可以揀d健康野食, thanks

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-18+15:24+學

原來係咁, 等我今晚問下老公有冇聽到可以退款先, thanks
你睇番張通告下面啲細字話可申請退費架
係呀茶點都好貴 又唔係食咩特別嘢 我都諗梗自己帶定點好