用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問 顏寶鈴和福建中學如何選擇
樓主: li999ho
go

請問 顏寶鈴和福建中學如何選擇 [複製鏈接]

111276 發表於 16-9-21 19:33
我覺浪費你的天賦喎!
你又知我有天賦? 你係我媽媽定係我身邊嘅朋友? 單憑我果幾個上唔到報嘅發表?

未必告得入!因為受害人唔願意出庭作證!管有兒童色照片呢條罪就有可能告得入!

引用:Quote:原帖由+dlh525+於+16-09-21+發表其實

原帖由 Chowying 於 16-09-21 發表
你問左最重要既問題  點解間學校好似不停咁比人“唱”呢? 咪就係我冇法感受到辦學團體有向公眾展示 ...
選擇與否悉隨專便。

顏寶玲風化案之後!對收生好似冇咩影響!今年中一收生人數仲多過上年!

sam106 發表於 16-9-21 23:53
顏寶玲風化案之後!對收生好似冇咩影響!今年中一收生人數仲多過上年!
風化案對收生未必有好大影響,保良局馬錦明喺天台野戰之後,啲高登仔都唔知幾想讀,所以學生成績仲好咗。
hk.apple.nextmedia.com/news/art/20110326/15110047

認真講,好睇學校處理方法,處理得好應該問題唔大,但係處理得唔好情況就唔同。

報唔一定會去讀, 如果2間有得選, 而小朋友係女既話, 顏一定唔入選.  讀緊既, 小朋友係女既, 其實家長已經唔開心, 因出面唔知會點睇自己既小朋友, 就算同自己小朋友冇關.  

若果辦學團體/管理層係睇住呢個數據....去決定是否要去改善管理質素....睇怕.......

王家爸爸  男仔暫時都安全   發表於 16-9-22 15:07
hkpapa852  知名度會越嚟越高   發表於 16-9-22 12:13

回覆:tintinlam 的帖子

既然唔讀,何必要報.  其實講到尾,你係介意人地點睇你

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140207/00186_001.html
2006年度而家有百幾宗! 都幾得人驚! 仲有未公佈呢!

回覆 tintinlam 的帖子

唔只女仔!男仔都一樣有同樣事情會發生!如果有社工朋友可以問下佢!有好多學校都處理得好好!因為臭屎密冚!

王家爸爸  有可能   發表於 16-9-22 17:00

王家爸爸  男仔暫時都安全   發表於 6 分鐘前

变成一間男校....除非連...............

有時見到D家長評論好有趣...愛校心切...用到犯法與否...告唔告得入...學校考生人數....外人勿論....去為學校解釋一D曾經為外人關心既議題...夠積極

111276 發表於 16-9-22 14:48
既然唔讀,何必要報.  其實講到尾,你係介意人地點睇你
大把人報左唔讀, 直資學校100元面試經驗你唔係唔識啊?  邊個話報左一定要去讀? 多人報數據代表多人爭住入去讀

sam106 發表於 16-9-22 15:07
回覆 tintinlam 的帖子

唔只女仔!男仔都一樣有同樣事情會發生!如果有社工朋友可以問下佢!有好多學校都 ...

你有料爆??....過D料黎聽下好噃....求其幾間啦......

mcl203 發表於 16-9-22 15:21

當年我間中學為左避免D不必要既, 有可能發生既情況出現......全校都係女既......包括PE老師, 校工

回覆 mcl203 的帖子

唔係有D家長呀!你以上講嘅未就係我(sam106)囉!

引用:回覆+mcl203+的帖子 唔係有D家長呀!你以

原帖由 sam106 於 16-09-22 發表
回覆 mcl203 的帖子

唔係有D家長呀!你以上講嘅未就係我(sam106)囉!
多謝提醒,睇睇下真係似係你,你好!!!

sam106  你好!請多多指教!  發表於 16-9-22 16:16

mcl203 發表於 16-9-22 15:21

可能係怕被仔女話幫佢揀錯學校,所以自我心理安慰住先。
講真,唔知佢地嘜心態。
‹ 上一主題|下一主題