用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 小朋友開心嗎?
go

小朋友開心嗎? [複製鏈接]

聽2位用家講過,小朋友返學唔開心,半年已轉校,是不是因為太深?

0    0    0    0

都唔係丫. 有D老師係嚴D. 不過對小朋友都好有愛心架~ 我個女返學幾開心~ 成日返黎唱歌跳舞

我个仔好开心。现在K3。
佢由N1读起。不过N1时有个比较曵的同学。

回覆:小朋友開心嗎?

阿女返學好開心啊!而家K1, 部份老師係嚴,但態度都係溫和大。

回覆:Fafamonster520 的帖子

好多功課!好重中國人色彩!好多普通話歌!

K3 功課大概一小時完成

引用:好多功課!好重中國人色彩!好多普通話歌!

原帖由 fifiwhy 於 16-03-08 發表
好多功課!好重中國人色彩!好多普通話歌!
多功課預咗
之前已知學校谷
重中國人色彩問題在哪?
學普通話已是大趨勢
從小開始接觸
將來會比較易上手

現在幾多錢學費?
我係新手媽媽, 想問多數小朋友升咩小學?????

2015-16 升讀小一資料
http://www.lukyeungkg.edu.hk/lukyeung/st.htm

引用:現在幾多錢學費?我係新手媽媽,+想問多數小

原帖由 som 於 16-06-10 發表
現在幾多錢學費?
我係新手媽媽, 想問多數小朋友升咩小學?????
今年係3300 x 12, 新學年係3600 x12

引用:聽2位用家講過,小朋友返學唔開心,半年已

原帖由 angela0228 於 16-02-01 發表
聽2位用家講過,小朋友返學唔開心,半年已轉校,是不是因為太深?
好開心喎,學校假期,小朋友會話唔開心無得返學校同見唔到老師!

Baymax 發表於 16-2-2 22:02
我个仔好开心。现在K3。
佢由N1读起。不过N1时有个比较曵的同学。

N嘅時候啲嘢係咪已經好深架啦?
我係14年Dec bb , 而家諗緊讀k定讀N⋯⋯又怕直入K(如果入到(emoji))阿仔會跟唔上,心大心細

回覆 rachellhc 的帖子

N班主要學自理。沒有什麽學術。K班開始有中英文認字。留意不是全部N班的學生都自動上K班。學校有選拨。

Baymax 發表於 16-9-18 01:11
回覆 rachellhc 的帖子

N班主要學自理。沒有什麽學術。K班開始有中英文認字。留意不是全部N班的學生都自動 ...

謝謝baymax! 咁K會唔會expect小朋友已介片?同埋學d咩字,深嗎?

K1預小朋友已介左片。 但是間中也有小朋友賴便便。
K1下學期學的字有(認字)

草                木                春                石                門                狗                貓        
魚                兔                牛                羊                馬
快樂                醫生                護士                警察
商店                        玩具

大                小                口                耳                手                腳                男
女                生                日                人                媽                上                下
爸                早                家                米                肉                菜                蛋
船                海
家人                水果                麵包                車子
秋天                聖誕節                小朋友

Baymax 發表於 16-9-19 22:50
K1預小朋友已介左片。 但是間中也有小朋友賴便便。
K1下學期學的字有(認字)

幾時開始寫字?

K2開始寫字
‹ 上一主題|下一主題