用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11區情況
樓主: panda1123
go

11區情況 [複製鏈接]

引用:有朋友派了新會,真的好差嗎?如果叩門邊間

原帖由 lulu0307 於 16-06-14 發表
有朋友派了新會,真的好差嗎?如果叩門邊間機會大d?
宜家無幾多間有得叩了,好多都面試了

christywong217 發表於 16-6-13 21:16
回覆 happysnowbb 的帖子

乙三已要填寶校?我想問一下寶校中最好是哪間?我來年就要填了! ...
我乙四聖嘉祿,乙五新會。你的方向係非常正確,寶校都係要排次序的。

kccray 發表於 16-6-15 00:17
我乙四聖嘉祿,乙五新會。你的方向係非常正確,寶校都係要排次序的。
請問你乙二,三填哪間呀? 謝謝!下年到我了

amyyiu888 發表於 16-6-15 10:03
我今年乙部最尾潮商, 尾二星馬泰, 尾三天堂, 尾四新會, 點解寶校寫咁前自殺? 你抽唔到乙一基本上都係求其比寶校你, 除非d人真係好好彩, 乙2中呂小
寶校真係要比我揀, 我揀新會=天堂=星馬泰.............>>>>>>潮商, 因為頭三間我都係5分鐘行路, 潮商就要坐車,  我絶對不能接受如果要番寶校仲要坐車, 學術我對呢4間冇要求, 真係要入呢d寶校, 我只會因為貪方便

amyyiu888    發表於 16-6-15 13:46

amyyiu888 發表於 16-6-15 10:03
乙二呂小 (比較進取,因覺得呂小都幾好,我like佢拔尖保底,及KG校長同黃校長關係良好)乙三李陞 (放完榜先知今年無可能乙三入)

保險線係聖嘉祿,咁不幸應該派到乙五新會。

amyyiu888    發表於 16-6-15 13:47

回覆 lamkittycoco 的帖子

真系唔知點排位置好今年好多中西區朋友都派得唔系幾好,令我更擔心

引用:回覆+lamkittycoco+的帖子 真系唔知點排位

引用:回覆+lamkittycoco+的帖子 真系唔知點排位

原帖由 christywong217 於 16-06-18 發表

真系唔知點排位置好今年好多中西區朋友都派得唔系幾好,令我更擔心
不過還是運氣決定一切⋯其實我將所有熱門放哂前面,寶校只填2間⋯明知唔中第一就會跌到最後,什至派間無填既比你⋯我派位前已打定輸數,整好哂排比較前果幾間學校既portfolio,因我地只in一間私校⋯但只有waiting ,所以都不怎樂觀,但慶幸最後派到心儀的,黎緊你要好好準備一下,因為你地果年出生率仲高過的我地果年。

原帖由 christywong217 於 16-06-18 發表

如真糸好擔心可以考私小做支援

‹ 上一主題|下一主題