用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問大家收到匯基(東九龍)面試通知未?
樓主: dinofans
go

請問大家收到匯基(東九龍)面試通知未?   [複製鏈接]

神召第一小學都係聯擊UCCKE, Band 2生冇機

回覆:HCbb 的帖子

我聽到你講要唔晒d位真系開心,可能考慮交通問題所以不接受呢!

http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

PINK2007 發表於 16-2-22 14:18
我聽到你講要唔晒d位真系開心,可能考慮交通問題所以不接受呢!
你說得對, 大多是考慮交通問題而唔接受

回覆:hugub 的帖子

下!又多一間联繫!

http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

引用:回覆+qq1218+的帖子 不是頭30名的,+只要是

原帖由 HCbb 於 16-02-22 發表
回覆 qq1218 的帖子

不是頭30名的, 只要是band 1操行達標就有offer, 不過多數要唔晒30個位, 好似上年只有1 ...
原來如此!因小女將於救恩學校就讀,之前聽過校長講的,但我也知如是救恩的B1生,可能因交通問題或中西區也有很大機會抽到B1英中而放棄了滙基。

No need to have interview... This is so good!!

回覆:Carmen2004 的帖子

Interview ……great pressure!

+3金熱血 貢獻勳章

引用:系呀,同姓一組,所以我女和一個同姓fd+一

原帖由 PINK2007 於 16-02-22 發表
系呀,同姓一組,所以我女和一個同姓fd 一组
我自己谂,其實group discuss應佔好少分,最主要成績、邊間小 ...
信仰唔係太重要...應該有成半新生不是基督徒...
.
小學...就一啲啲...
.
例如都會收一啲之前無師兄師姐入過UCCKE的小學的申請人。

回覆:PINK2007 的帖子

Yes,超痛苦。
由等interview信開始,到準備interview。及interview果日又要幫個仔請假(週末有課外活動),到等消息(去郵箱望下有冇消息),及上EK睇下有冇家長有消息。

引用:Yes,超痛苦。 由等interview信開始,到準備

原帖由 Laupy11 於 16-02-22 發表
Yes,超痛苦。
由等interview信開始,到準備interview。及interview果日又要幫個仔請假(週末有課外活動), ...
我都有日日望信箱.....

引用:Quote:原帖由+Laupy11+於+16-02-22+發表Yes

原帖由 思瑜610 於 16-02-22 發表
我都有日日望信箱.....
這些情況我在幼稚園及小學也嘗試過,真不是味兒

引用:Morning!😊 請問你系第幾場?我系1:

原帖由 PINK2007 於 16-02-22 發表
Morning!😊
請問你系第幾場?我系1:45pm,我和你一樣,覺得佢地好鬼假,我老公有問我又舉手講,我话 ...
我同你同一場喎。我老公又係問我要唔要佢舉手答,我話舉咩呀,你睇下個個舉親既都係名校,我地講出黎實比人問你間咩學校黎啦?

我同你都有咁既疑問,德x有中學都唔直升?同埋第一個德x家長仲話自己都係果度畢業,但你覺唔覺得佢講到好似踩德x咁既?我覺得讚還讚,但唔駛踩人地學校囉~好假

回覆:MSAA 的帖子

MSAA,我和老公當笑话,d人超假,攞命!☺

lolo272    發表於 16-2-23 15:06

我個日見黃埔X道個家長分享時激動到,邊講邊喊啦!

回覆:請問大家收到匯基(東九龍)面試通知未

有信仰的人看到的,跟無信仰的人看不一樣……

引用:我都有去,最早果場,我果場有非基督徒舉手

我都有去,最早果場,我果場有非基督徒舉手,亦有雙非家長。
一take過,冇second in, 校長話第一批信在一個 ...
我女話8個都同姓

回覆:小兵 的帖子

喊乜?

醒目開學勳章

引用:我都有去,最早果場,我果場有非基督徒舉手

我都有去,最早果場,我果場有非基督徒舉手,亦有雙非家長。
一take過,冇second in, 校長話第一批信在一個 ...
原來跟姓氏分組!我就奇怪,點解3:15 場校長分享會舉手的,70-80% 小朋友都係姓黃 😂😂😂

PINK2007 發表於 16-2-22 22:47
喊乜?
可能感動掛

PINK2007 發表於 16-2-22 14:18
匯基有校巴去中西區, 交通應該唔係問題.
‹ 上一主題|下一主題