用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網 - 天地網 (男與女)
樓主: iedummy
go

12網 - 天地網 (男與女) [複製鏈接]

引用:回覆+message+的帖子 自行都收唔晒,+您自

hkpapa852 發表於 16-1-28 14:07
14網除咗以下幾間, 其餘既學校升中派位至少係過去兩年都不如聖雅各:

嘉諾撒

唔該晒!其實呢4間中我心儀其中兩間,但得嗰20分,自行應該冇機!
要大抽獎又好似有點危,自問冇抽獎命!
所以諗住25分自行,同埋一心以為灣仔網升中學多點位!
但再睇原來好學校學位唔多,因為好多有自己小學/聯系學校...
反而好似東區網更多學位...
睇番聖雅各升中資料又冇實際數字,所以先心大心細!
要升Band 1中學,應該要入精英班先得!
但我大女比較懵豬同做嘢慢,應該谷唔到....
聽聞聖雅各都幾谷下,又好怕我女跟唔上......

引用:+本帖最後由+chuichuiyuiyui+於+16-1-29+00

原帖由 chuichuiyuiyui 於 16-01-29 發表
小六視乎情況,必要時可以用住址個網想揀中學,即轉校網。谷唔谷到好難講呢,或者佢跟得好好又唔定。除非覺得佢好唔適合聖雅各,又或者交通問題,否則我會揀25分穩入。

回覆 cyhh 的帖子

同意.

Recap the last year for reference. Source from hkpapa852

校網         選擇          備注          有人入           有人唔入
12            乙1                                                     軒下,華上/下,聖若瑟,瑪利曼,聖芳濟各,聖雅各
                乙2                                                     聖保祿
                乙3                             李賜豪             李賜豪
               其它        

個人都同意無BACKUP 都最好保守D....

中庸之選係ST. JAME 做首選..

除非你有APS, SFA, KTS 果級既私小做BACKUP...

其他私小唔見得好過ST JAMES

再保守D 應係李賜豪做首選了...

回覆:retriever 的帖子

同意。睇番往績,防寶的乙1可以考慮李𧶽豪、軒上、聖雅各、寶血及聖保祿。

這些較穩陣。

引用:+本帖最後由+terdy+於+16-1-25+12:12+編輯+

原帖由 terdy 於 16-01-25 發表
絕對唔係質疑你對學校既評價,但睇個圖表,話舊年主要派獲中學有華仁,但華仁舊年只有9個位for大抽獎,咁即係有幾多學生入左? 在自行入左大部份? 我只係想講升中資料唔夠全面。

回覆:iedummy 的帖子

軒上穩陣過軒下?好似軒下上年乙二有人入到?搞錯咗⋯⋯

回覆:12網 - 天地網 (男與女)

明天大家good luck

回覆:zuzu888 的帖子

預祝各位好運。

醒目開學勳章 王國長老

引用:軒上穩陣過軒下?好似軒下上年乙二有人入到

原帖由 stephanie714 於 16-01-29 發表
軒上穩陣過軒下?好似軒下上年乙二有人入到?搞錯咗⋯⋯

...
軒下肯定乙一入唔晒。軒上就無咩人報料,唔知情況,不過好難相信乙二入到

回覆:12網 - 天地網 (男與女)

請問上年乙2,3 放聖雅各,寶血有冇人入到呀?

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問上年乙2,3+放聖雅各,寶血有冇人入到

原帖由 vickiywm 於 16-01-30 發表
請問上年乙2,3 放聖雅各,寶血有冇人入到呀?
聖雅各肯定近年乙一入唔晒。上上年有人放寶血乙二唔入(乙三李賜豪都唔入、撻到落底,好傷)。上年寶血資料不足,有人話乙三入,但有人相信報錯料估計乙一都唔夠位。個人估計(個人咋!)乙一安全乙二要搏

回覆:Charlotte_mom 的帖子

唔該晒呀

回覆:Charlotte_mom 的帖子

今年唔知軒下乙一爆唔爆呢?咁多世襲搶走咗啲位,得返五十幾,聽閒都多人報佢。。。點睇走勢?

回覆:ay.elaine 的帖子

你填写了什么?

‹ 上一主題|下一主題