用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖保祿幼兒園 有沒有人已收到面試通知?
樓主: marcoli8
go

有沒有人已收到面試通知?

回覆:有沒有人已收到面試通知?

Working mom

Full time mom

MarcusMaC9 發表於 16-2-15 21:39
所以我話可能愈早in,機會愈大
唔會 有朋友家姐讀緊 細佬今年報  應該收硬 但都係12號先in

Working mom too

引用:Quote:MarcusMaC9+發表於+16-2-15+21:39+所

原帖由 kkfu927 於 16-02-16 發表
唔會 有朋友家姐讀緊 細佬今年報  應該收硬 但都係12號先in
有家姐讀緊是否一定收?因spk便不是,很多在讀生的妹妹也入不到。

我有朋友係SPC舊生,佢話sister講明舊生子女或在讀兄姊嘅弟妹都唔一定收番,因為話要比機會其他人,但淨係for SPK定全部(SPK,SPN & SPCN)都係就唔知

winnielau0928 發表於 16-2-17 12:33
我有朋友係SPC舊生,佢話sister講明舊生子女唔一定收番,因為話要比機會其他人,但淨係for SPK定全部(SPK,SPN  ...
有thread 話spk 上spc 個percentage 都愈來愈低,仲話spc 會揀校外生interview, 唔知真定假。當然要俾spc screen到你有potential 先會俾你interview.呢d我都係爬文睇返0黎,唔知而家係點樣。

fatdogman 發表於 16-2-17 17:00
有thread 話spk 上spc 個percentage 都愈來愈低,仲話spc 會揀校外生interview, 唔知真定假。當然要俾spc sc ...
收左先再諗了

Spcn: 細佬妹唔一定收。但機會比冇兄姊讀緊嘅大啲。

引用:Spcn:+細佬妹唔一定收。但機會比冇兄姊讀

原帖由 tsangnamnam 於 16-02-18 發表
Spcn: 細佬妹唔一定收。但機會比冇兄姊讀緊嘅大啲。
前輩,我下星期interview 啦,請問有咩要準備?我已經睇晒教會背景,教學理念,仲有冇咩要留意?請指教!

我都想知呀!

小女面試時是前校長見的,現時是新校長見你們。
雖然兩位都是專家,但每個人取向不同,恕我沒有甚麼可以分享。

3月初面試。

黎緊星期六in 啦  好緊張 希望3月3日in完既家長可以share點in.感激

請問証實到所有申請人都有interview嗎? 有無申請左無得in既朋友?

Cutekillq 發表於 16-3-2 12:33
請問証實到所有申請人都有interview嗎? 有無申請左無得in既朋友?
一定唔係人人得in