用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 朋友個仔 : 九龍城網B3男仔, 強項游泳, 大家有咩建議學 ...
樓主: wongkaka
go

朋友個仔 : 九龍城網B3男仔, 強項游泳, 大家有咩建議學校 [複製鏈接]

kkk3316 發表於 16-1-21 21:07
我想講考學校,一講得運動成就,就要攞獎項離講。唔係講PB或時間!

咁我又真係未見過PB/時間超快....係全港同齡頂尖級....係甚少出賽....又甚少攞獎喎
只係見過攞唔少獎.....PB/時間未夠快....考學校時唔計

我想講考學校,一講得運動成就,就要攞獎項離講。唔係講PB或時間!
咁音樂呢?
考到幾多級,同攞唔攞到奬係無直接關係𠺢喎。

總會有人考試時表現完美,一比賽就發台瘟。

考到音樂幾多級會唔會考學校時報上去學校呀?十個有十個都會。
咁十個入面有幾多個有比賽?當中又有幾個攞奬?

mcl203 發表於 16-1-21 23:52
咁我又真係未見過PB/時間超快....係全港同齡頂尖級....係甚少出賽....又甚少攞獎喎
只係見過攞唔少獎..... ...
我諗佢意思係你覚得你个PB快啫,我个PB可以比你既快,佢既PB又可以比我既更快,所以单講PB係無乜意思,講比賽项目大会紀錄有意思d禁啫。正如我女区際有金,但分齡从來無牌—样,佢既PB其实同真正勁人都係差一大截~

Yanamami 發表於 16-1-22 09:28
我諗佢意思係你覚得你个PB快啫,我个PB可以比你既快,佢既PB又可以比我既更快,所以单講PB係無乜意思,講比 ...

Thx...我明既....所以咪一早講要夠強....報時間囉....要有認受性....只係網友唔明

PS....夠強既意思係.....同齡/組時間要係全港去睇....唔係自己認為自己好強 ~~~

不是的, 唔同比賽有唔同級數, XXX錦標賽第一同泳總錦標賽第一是兩碼子的事, 當然, 在最TOP的比賽攞得獎, 其PB一定靚,

有獎當然要報, 不過我話你知學校係睇時間不是睇你個獎

依家講乜都無用,過晒廟啦。

回覆:朋友個仔 : 九龍城網B3男仔, 強項游泳, 大家有咩建議學校

我覺得負責運動嘅,多數都睇PB重要過獎項,攞唔攞獎可能要睇運氣,而且你之前攞幾多個獎,都只屬於小學,唔關中學事。PB好,之後為中學攞獎就容易,你怯場或者其他問題,中學隨時幫到你,你冇天份就冇人幫到你!

佢聯校有獎, 不是超勁, 其實依家只可靠大抽獎
靠運仔

引用:佢聯校有獎,+不是超勁,+其實依家只可靠大抽

原帖由 wongkaka 於 16-01-22 發表
佢聯校有獎, 不是超勁, 其實依家只可靠大抽獎
靠運仔
只有聯校獎,唯有靠抽獎了,揾間適合既中學吧 ~~~

男拔、sj和赤柱(那間還有full grant)都收很多游水勁的學生

回覆 little_yolky 的帖子

如游泳強DB一定收,成績差也只收

5kin  用1個F1位買未來10年游泳隊嘅成績  發表於 16-2-23 13:57
little_yolky  B3仔都收?????  發表於 16-2-23 13:23

回覆 rambo717 的帖子

只要DB計過你能在學界拿牌,DB一定收,中二中三中四中五也有機會入DB,DB年年各級都在外面找游水强的人入DB

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 16-1-21 12:31
我淨係諗到体艺……如果游水真係好劲,DB应—早揾左佢,唔洗而家问意見…… ...
體藝.............唔需要收攞獎機器喎
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題