用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣ ...
樓主: Happy_funny
go

TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣  

回覆:datejust 的帖子

感謝你

回覆 ecwing 的帖子

恭喜您 ^v^ ... 等到, 放下心頭大石

hppa  congrats!  發表於 16-2-5 14:44

回覆:wongkitty 的帖子

請加我入谷,謝謝

hppa  congrats!  發表於 16-2-5 14:43

今日有人收到call waiting 嗎?

回覆:TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣

請加我入谷,謝謝。

hppa  congrats!  發表於 16-2-5 18:01

引用:Heartbreaking+decision+for+giving+up+TSL

原帖由 TaroMum 於 16-02-06 發表
Heartbreaking decision for giving up TSL, as i have followed the school for over 2 years.  祝大家快 ...
請問可否告知選擇哪間而放棄tsl?

引用:Heartbreaking+decision+for+giving+up+TSL

原帖由 TaroMum 於 16-02-06 發表
Heartbreaking decision for giving up TSL, as i have followed the school for over 2 years.  祝大家快 ...
請問係星期幾Call waiting 時放棄呀?

回覆:wongkitty 的帖子

已pm, 謝謝

引用:已有whatapps+group+給已註冊的,+可以pm+

原帖由 wongkitty 於 16-02-02 發表
已有whatapps group 給已註冊的, 可以pm 給我加入謝謝
已pm, 謝謝

其實tsl 的moral education 如何? 知唔知唔會唔會好愛國?

yumiee 發表於 16-2-11 00:14
其實tsl 的moral education 如何? 知唔知唔會唔會好愛國?

HMMM....

覺得近CIVIL EDUCATION 多些吧..... 始終是非信仰學校... 基本是要做個守法好公民...

話時話, 個人覺得今年突改制, 要求NCS要讀本地中文課, 跟前年9月的學生運動有關...

回覆:retriever 的帖子

甚麼運動?

誰是真香港人一看留言便知, 還是不要多答了。 學校是合適小朋友的就是好學校

放完年假仲有冇機會收到waiting call呢?!或是要去到六月再有?

3rd in 時校長話一有人放位就會call, 但直資註冊咗就冇得大抽獎,所以六唔六月冇乜關係。要手上有 >1 offer 的人放位,音樂椅才會再move。

既然留咗位嘅都冇得大抽獎,咁仲會有乜情況會有人放位呢?

當個好爸爸

回覆 boyboobee 的帖子

一係有人手上註冊咗 >1 offer, 心大心細未揀定。 一係註冊咗TSL突然又收到另一間更心儀的學校call waiting。That's why chance is very slim.

仲有可能係六月叩門津校而放棄offer