用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣ ...
樓主: Happy_funny
go

TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣  

回覆:TSL進入最後倒數5️⃣4️⃣3️⃣2️⃣1️⃣

已有whatapps group 給已註冊的, 可以pm 給我加入謝謝

littleblackdrez  已PM thx :)  發表於 16-2-3 06:03

麻煩可以pm我加入whatsapp group 嗎?
謝謝!

我也是在等候的家長,希望有一天我有機會報喜!大家加油!

wing.2bb    發表於 16-2-4 17:07

蔡繼有今天出offer 有沒有人因此放陳守仁位

回覆 懶懶的豬 的帖子

這裡有幾位了

樓上有位家長今天收到陳守仁call waiting又收到蔡繼有offer雙喜臨門

引用:其實大家有邊間offer會令你放棄陳守仁呢?

原帖由 LittleCowCow201 於 16-02-02 發表
其實大家有邊間offer會令你放棄陳守仁呢?何解?
阿仔鐘意邊間就揀個間!  唔到我地揀!

引用:Quote:原帖由+LittleCowCow201+於+16-02-02

原帖由 ppmmbb 於 16-02-02 發表
阿仔鐘意邊間就揀個間!  唔到我地揀!
你仔仔心水是哪一間?

LittleCowCow201 發表於 16-2-2 22:32
其實大家有邊間offer會令你放棄陳守仁呢?何解?
不少有一條龍會放... 這年頭好多人怕昇中...
揸私想搏抽獎都可能放...

其實TSL 定位有D "監介", 要英文程度好既小朋友, 本地家長投放心血唔少, 所以家長自然更有要求

程度好既小朋友也有不少知名龍校, 或私小OFFER...

我覺得最後讀陳守仁的應是經濟能力不能讀私校又幾叻的小朋友。

直資來說,TSL 一定是最好的。  

有咁多人報亦是因物超所值。
差不多人人都有能力讀。

醒目開學勳章

引用:樓上有位家長今天收到陳守仁call+waiting又

原帖由 懶懶的豬 於 16-02-02 發表
樓上有位家長今天收到陳守仁call waiting又收到蔡繼有offer雙喜臨門

...
陳守仁冇中學,真心講好影響最後決定,雖然我好 buy 佢

yumiee 發表於 16-2-3 21:35
我覺得最後讀陳守仁的應是經濟能力不能讀私校又幾叻的小朋友。

直資來說,TSL 一定是最好的。   ...
TSL最好?咁英華呢?

其實冇話邊間最好,
應係邊間近自己教學理念,同埋適合自己小朋友,
間間學校curriculum 都差唔多,
大多數都要跟education board 個指引去做,
間間都要考默
但教學方式就要視孚學校本身係用咩方式。

而小朋友本身係谷得吓,或要踢一踢先ok, 咪去傳統填鴨式學校,
但如果個小朋友係活躍啲或好鐘意天馬行空,就應要去報吓活動多或創意多嘅學校。

btw 英華係好啱男仔讀,啲教學方式真係好for 男仔
我有朋友都打算報英華,就係因為佢like 教學模式好啱男仔個性

flostangraphy  agreed!  發表於 16-2-4 11:26
hppa    發表於 16-2-4 11:09

回覆:yumiee 的帖子

我都覺得TSL 好,不過它也有它的缺點(因大的在TSL) 但如果是男仔,我鐘意英華多d,所以細的我選擇了英華沒有註冊TSL.
不過每人喜歡的嘢都不同,不能話邊間最好,只有適合與否!

LovelyBB06 發表於 16-2-3 22:19
TSL最好?咁英華呢?
佢果個可能係女, 所以無諗英華姐.

回覆 LHKHMum 的帖子

請問陳守仁,有咩缺點?

LovelyBB06 發表於 16-2-3 22:19
TSL最好?咁英華呢?
講緊人人都讀得當然一定係男女校。
男校有一半人唔報得。

我講tsl 受歡迎多人報的原因麻。

係,我個係女。對英華一d idea 都無。 都係千幾蚊學費? 我真係唔知。

朋友昨天收call今早注冊。佢話到看更亭見到張list估今天注冊的大約有10人。各位waiting 的家長不要灰心,努力寫多封信比學校以表誠意