用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 新手媽媽搵playgroup
go

新手媽媽搵playgroup

本身冇留意開pg嘅資料,仔仔一歲,活躍坐唔定,想搵D pg佢返下,學下野咁,想問幾個白痴問題⋯⋯
1)大家覺得幾多個月嘅b開始上pg好?
2)九龍區有邊間唔係勁貴但又唔錯嘅pg可以介紹一下?
3)有朋友話七田真幾好,有冇人試過?

回覆:qoo_namie 的帖子

1. 我係8個月開始俾佢上playgroup. 反正都係晌屋企無咩做。
2.家住港島,只係晌港島上😞
3. 七田真我只係問過未正式去過上堂,我問完都唔係好明😅
其實Playgroup好睇老師好唔好,小朋友係咪開心咁學到野。

回覆:新手媽媽搵playgroup

土瓜灣有間好好!官塘rainxxx都好!

我囡囡1歲開始上七田真, 上左1年。我都有帶佢上過其他PG, 但七田PG同其他PG有啲唔同, 唔係走黎走去唱遊, 而係訓練小朋友坐定定做活動, 玩之餘又學到野, 對佢PN面試好有幫助。

我之前上過N P,都好好

Noble place Kowloon Tong

我個女上個間叫 Pebbles, 係紅磡,係 under st cat 嘅!! 希望幫到你

最後報左近apm 嘅kidsxxxsity,試左堂見環境乾淨,個導師都ok,所以join左

I recommend this one, have joined over 1 year and it teaches both parents and kids how to learn from playing

http://hkcschild.edu.hk/pec/inde ... 6%E6%9C%88%E3%80%91

Harmony Road課程有無上過?音樂元素playgroup黎,朋友個仔仔有玩,他説依家小朋友大個左 學樂器好容易上手,九龍灣有好方便

何師奶 發表於 16-2-19 00:33
土瓜灣有間好好!官塘rainxxx都好!
請問土瓜灣邊間? THX

請問土瓜灣邊間?

回覆樓主:

我都想知土瓜灣那間?

qoo_namie 發表於 16-1-17 01:03
本身冇留意開pg嘅資料,仔仔一歲,活躍坐唔定,想搵D pg佢返下,學下野咁,想問幾個白痴問題⋯⋯
1)大家覺 ...

1歲左右都可以俾bb試下。

去過靈糧同民生,都唔錯。

我朋友上個間在黃埔,已經上左差唔多半年囉!👍🏻

喇沙小學對面個間國際幼稚園PG唔錯!個英國老師教的好好!小朋友好中意佢!可以試下啦!

Gigiwhx 發表於 17-3-1 15:33
喇沙小學對面個間國際幼稚園PG唔錯!個英國老師教的好好!小朋友好中意佢!可以試下啦!
...
想問下你講個間係唔係yellow個間Piccolo Monte?因為喇沙小學對面見到有兩間哦.