用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 五邑工商會張祝珊VS黃大聖母潔心
go

五邑工商會張祝珊VS黃大聖母潔心

請問各位媽媽關於K1既學校問題,我仔仔已註冊了張祝珊幼稚園,但剛剛收到聖母潔心話有位,如果位置係聖母潔心近,但係我搭車去張祝珊都係5分鐘車程都好方便,想問下邊間會好d,煩惱中,請各位媽媽給小小意見,感謝幫忙!

回覆:peggy_3962 的帖子

張祝珊好好架,係呢區係出名學校。

回覆:五邑工商會張祝珊VS黃大聖母潔心

張祝珊for sure

回覆:五邑工商會張祝珊VS黃大聖母潔心

請問張祝珊有什麼優勝過聖母潔心?
因為知道兩間老師都好有愛心,學術聽其他媽媽講差不多,所以苦惱緊邊間好!

黃大仙聖母潔心開頭都收咗我小朋友,響10月尾果兩日打電話黎叫我去拎醫生證明書,老師叫我12月之前去到就可以令唔需要咁急,因為12月中先至出註冊信,當我11月頭打電話比佢話我當日去拎嘅時候,佢就話因為好多人已經交咗醫生證明書連後備嘅都提早交左太多人交,突然提早截止,其實由佢通知我到我去拎前後都係三四日,但係距離佢叫我12月前去拎仲有廿幾日,我覺得佢呢間學校嘅行政好有問題,明明話收咗我個小朋友,突然又可以比後備嘅搶左個位,再問我仲排唔排後備...而且仲提我佢地學位收好少學生,所以我覺得呢間學校佢收我都唔會讀,奇奇怪怪...當然呢個係我既情況,但如果只想搵近就冇計...

回覆:emilysung 的帖子

最後你有沒有比小朋友讀?

聽完你講我驚驚,我仲放棄左張祝珊呀!

張祝珊幾好架

有無媽媽有小朋友讀聖母潔心?

回覆:KITCOSZE 的帖子

我仔仔今年9月返聖母潔心

回覆 peggy_3962 的帖子

我仔都返緊啦, 你覺得學校點?  我仔返緊N 班. 我問佢返學開唔開心, 佢話開心, 有無老c 話你, 佢話無.不過返左學後, 個口成日唔停想食野........以前食一餐一成粒鍾....e +. 食慢d 都比佢食埋, 你仔有無e 個情況?

KITCOSZE 發表於 16-10-17 13:10
回覆 peggy_3962 的帖子

我仔都返緊啦, 你覺得學校點?  我仔返緊N 班. 我問佢返學開唔開心, 佢話開心, 有 ...

我仔返左學個人好似大過左,但係我問過老師亞仔係學校點,老師就話佢算乖果d,但回到家就超臭脾氣及好似好累咁,累原因我知,因為我仔仔係學校唔瞓覺既人,食野方面佢就一樣好就係返左學就即刻自己食野,唔使我餵,暫時我覺得都ok呀!亞仔日間片都介左唔使著,我都幾開心

emilysung 發表於 16-1-19 09:42
黃大仙聖母潔心開頭都收咗我小朋友,響10月尾果兩日打電話黎叫我去拎醫生證明書,老師叫我12月之前去到就可 ...

吓,咁交張醫生證明就當霸位呀?
請問咩係醫生證明書,點整