用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦! ...
樓主: 亮燈
go

[英國] Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦!   [複製鏈接]

Cocopang2003 發表於 16-12-20 09:34
你仔仔讀得開心嗎?

開心既!慢慢都適應左

Cocopang2003 發表於 16-12-20 09:37
校服不是到了學校買嗎?

有校章既就會係學校買,但一般既校服就香港買都得,所以趁依家冬天,就可買厚身物料既衫、褲,會多啲選擇。

收到,Thx

Cocopang2003 發表於 16-12-20 11:01
收到,Thx

唔使客氣

有咩唔明白盡量問我啦 !我每朝都見到佢哋喺學校!呢兩個禮拜放假見唔到添😂
我仔仔都係讀year9, 應該識得阿細, 可唔可以講過英文名嚟聽下?

Belfastmummy 發表於 16-12-30 19:54
有咩唔明白盡量問我啦 !我每朝都見到佢哋喺學校!呢兩個禮拜放假見唔到添😂
我仔仔都係讀year9, 應該 ...

阿細叫Kelvin,令公子點稱呼呢?你地係Belfast住?

我個仔識kevin! 係呀我哋住好近 所以我個仔係day boy only! BTW my son is Louis 不過啲中文唔係好得!

Belfastmummy 發表於 16-12-30 21:16
我個仔識kevin! 係呀我哋住好近 所以我個仔係day boy only! BTW my son is Louis 不過啲中文唔係好得! ...

阿細都識令公子,但唔同班,希望大家可互相照顧啊!

回覆 亮燈 的帖子

Sureany question ask me!!!

Belfastmummy 發表於 16-12-30 21:48
回覆 亮燈 的帖子

Sureany question ask me!!!

暫時未有,謝謝!

回覆 Belfastmummy 的帖子

Hi,你好,很高興認識你,小女將於本9月到北愛升學,有以下問題⋯⋯1)請問有無可靠的guardians 介紹呢,
2)另Armagh 距離Belfast 遠嗎,
3)如親自送她到belfast哪去Armagh 難嗎
4)要帶件幾厚的大褸
唔該曬

回覆 caerion 的帖子

Hi你好!如果由機場去RSA大約是45-50Miles,的士收£70要45mins左右,另一個方法係、搭的士去bus station再轉巴士去,不過唔方便!或者可以call UBer再平啲!天氣方面,而家越來越唔凍好似今年聖誕都好暖,你們九月來應該仲熱,同埋所有室內都有暖氣系統,隋便帶件outdoor coat就算。至於guardian我唔清楚喇!但我知道學校對面就係科學館,雖然細細間但好過無啦,至於Armagh個town就算吧😂!你們來北愛可以找我吧,我都可以做個免費導遊😃-50

Hi 各位你好,
我想請教, 我想仔仔2018去英國讀Year 9,
the Royal school Armagh & campbell collage都是在北愛爾蘭嗎?
這兩間是否要自己報讀,因為Agent 沒recommend.
本打算2017去讀Year 8 ,但Agent 話 2018去讀Year 9 比較好,容易適應。
2017現在才報趕不切。
Agent 多數 recommend 在 Northeast London
其實我都唔咪好認識,你們可給我意見嗎?
謝謝!

回覆:Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦!

貨比三間

Belfastmummy,謝謝你的回覆。資料很有用。並多謝你熱心的幫忙!

ft315 發表於 17-1-1 01:01
Hi 各位你好,
我想請教, 我想仔仔2018去英國讀Year 9,
the Royal school Armagh & campbell collage都是在 ...

你好,呢兩間都係北愛。兩間都可以自己報或叫agent幫手,而Armagh就要自己報會好啲。而我建議去讀Y8,Y8=中一。問多幾間agent,比較下就會清楚好多。

caerion 發表於 16-12-31 17:19

Hi,你好,很高興認識你,小女將於本9月到北愛升學,有以下問題⋯⋯1)請問有無 ...

你囡囡是讀RSA嗎? 如果是,學校做埋guardian的。

回覆 Adelakan 的帖子

Thx!

8月中我會帶仔仔過去campbell開學
‹ 上一主題|下一主題