用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦! ...
樓主: 亮燈
go

[英國] Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦!  

回覆:亮燈 的帖子

呢間學校做埋guardian的,所以term break係唔使離校,但3個長假期就一定離校了

Adelakan 發表於 16-11-7 17:22
呢間學校做埋guardian的,所以term break係唔使離校,但3個長假期就一定離校了

...

咁好好喎!你孩子讀得開心嘛?

應該幾開心,不過香港人唔多,男仔加女仔大約12,13人。佢都係多數同香港同學玩。

Adelakan 發表於 16-11-7 19:47
應該幾開心,不過香港人唔多,男仔加女仔大約12,13人。佢都係多數同香港同學玩。

...
Y幾?阿細係Campbell就多數同鬼仔玩,係guardian度就同香港人玩。

Y10

亮燈 發表於 16-11-7 13:59
我只知呢間好難考,如你有意思就快D聯絡學校,唔知仲有冇位!當然要guardian,Term break及長假期應要離校 ...
Thanks

hahahihi2u 發表於 16-11-8 00:47
Thanks

唔使客氣,但資料有誤,請看上一位家長資料!

回覆 亮燈 的帖子

THANKS!  You are helpful.  

hahahihi2u 發表於 16-11-8 12:22
回覆 亮燈 的帖子

THANKS!  You are helpful.

客氣喇!

想了解一下,如要去北愛讀y10,每年大約學費約多,仲有咩費用要預算?

小肥鴨 發表於 16-11-8 12:59
想了解一下,如要去北愛讀y10,每年大約學費約多,仲有咩費用要預算?

學費每間不同,約£4XXX - 6XXX/Term都有,有冇再貴D就唔知喇!其他費用:guardian約£3X/日,兩個term break約£6XX,三套機票約$3XXXX。以我為例就約$23萬一年。

Thx回覆

小肥鴨 發表於 16-11-8 19:19
Thx回覆

唔使客氣

回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,請問令郎習慣嗎?讀得開心嗎?他須要入讀英文補習班嗎?
因BUDGET所限,想問CAMPBELL 多隱藏性收費嗎?GUARDIAN 貴嗎? 全年大概費用多少?

hahahihi2u 發表於 16-11-16 11:15
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,請問令郎習慣嗎?讀得開心嗎?他須要入讀英文補習班嗎?

阿細都習慣喇!總括而言係開心既!今年約£60XX/term,一共收我£6320/term,因為有校服、作業、交通等收費,應該有上英文班。guardian唔貴,每日£33,我估計全年約22-23萬。
下年九月入讀?Y幾?

Y11. 請問減埋 OEA 是否23,4萬一年?

hahahihi2u 發表於 16-11-16 12:43
Y11. 請問減埋 OEA 是否23,4萬一年?

係未減OEA

謝謝!

hahahihi2u 發表於 16-11-17 14:55
謝謝!

唔使客氣

請問怎樣由機場到學校,有COACH 嗎?