用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 jolly kingdom vs monkey tree英作班
go

jolly kingdom vs monkey tree英作班 [複製鏈接]

請問有冇人上過它們英作班?因附近有這二間想比較下。謝謝。
   7    0    0    0

同問

回覆:jolly kingdom vs monkey tree英作班

有沒有人知兩間的phonic course ?邊間好啲?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔上緊jolly kingdom,老師一嚟勁,搞得馬騮仔貼貼服服,二嚟的確好好玩!
因為阿仔都多活動,又hea做功課,所以我好想cut呢個唯一嘅學術班,但阿仔唔俾cut! 佢會好期待上呢堂英文作文,每次都笑住行出嚟~
我隻仔算係d睇幾多書嘅人,生字夠,但作親文就大腦便秘,five fingers 幫到佢!起碼上咗幾個月,隨筆由寫親都喊,寫足半日,到現時自己靜靜雞都作到兩三版

恐龍家

chrischeung 發表於 16-1-12 12:43
請問有冇人上過它們英作班?因附近有這二間想比較下。謝謝。
兩間的英作班, 我小朋友都上過。

Jolly Kingdom 係教你思考, 怎樣構思一編文章。

Monkey Tree 係教作文加 grammar。

所以好睇小朋友個底去到邊, 如果小一程度, 無grammar 底, 好難在Jolly kingdom 上, 因他跳左 grammar 個一步。

但如果小朋友grammar 底好, 上 Jolly kingdom 可以幫到佢思考。

希望以上答覆幫到你。

你小朋友幾年班?

回覆 rainbowcov 的帖子

小二,佢隨筆系自已寫,但吾系好多,大半版。咁我試monkey tree好似好些,連文法。

引用:Quote:chrischeung+發表於+16-1-12+12:43+

原帖由 rainbowcov 於 16-01-14 發表
兩間的英作班, 我小朋友都上過。

Jolly Kingdom 係教你思考, 怎樣構思一編文章。
多謝!想問隨呢2間,有無其他writing class.介紹?

hippoo 發表於 16-1-14 23:07
多謝!想問隨呢2間,有無其他writing class.介紹?
RWI 都好的, 但我小朋友未試過。

Jolly Kingdom 唔知,
但 Monkey Tree 早前比人踢爆用 High School 學生充數

回覆:helenfan888 的帖子

High School 學生充數?
唔明

請問five fingers是指什麼?可否分享一下?

引用:請問five+fingers是指什麼?可否分享一下?

引用:有沒有人知兩間的phonic+course+?邊間好啲

引用:Quote:chrischeung+發表於+16-1-12+12:43+

引用:+本帖最後由+小曳人+於+16-1-14+17:42+編輯

引用:回覆+rainbowcov+的帖子 小二,佢隨筆系自

‹ 上一主題|下一主題