用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

學費問題

想問一下,其實學費真的這麽貴嗎?我看學費是3仟幾,是雜費貴?還是課外活動?我看了很多post,很多人都說很貴,不是一般家庭可負擔,但我看這校是直資,又不是私校,請問一個月其實大約多少學費連雜費呢?

回覆:babykenny 的帖子

Around 3700, not much miscellaneous fee. School bus is expensive, 1700 from tsuen wan / tsing yi.

回覆:學費問題

謝謝解答

引用:Around+3700,+not+much+miscellaneous+fee.

原帖由 Rayli 於 16-01-11 發表
Around 3700, not much miscellaneous fee. School bus is expensive, 1700 from tsuen wan / tsing yi.

...
想問下每月洗費?
學費$3730
校車$1700 荃灣例子
Lunch 幾錢?
仲有冇其他?

回覆:moonbooska 的帖子

學費會否每年加?唔知16-17 年度會否加學費?

其實辦學10年,上年第一次加學費,前10年都係$3500
好多直資學費都係咁上下價錢: 優才,福小,更貴的直資有蔡繼有,DBS,優才,ST. PAUL~~

WKF的課外活動大部份係課堂內的OLE,免費的;部份課後OLD 如游泳,劍擊,小提琴等要收費;入左校隊都係免費的
http://www.hkbuas.edu.hk/www/p/06ole/ole01c.htm

雜費都係無咩, LUNCH 依家用緊呢間
http://www.hkbuas.edu.hk/www/p/0 ... h%20Order%20Form%20(September).pdf

引用:其實辦學10年,上年第一次加學費,前10年都

原帖由 sze0203 於 16-01-12 發表
好多直資學費都係咁上下價錢: 優才,福小,更貴的直資有 ...
即係未來幾年未必再加?

sze0203  學校無講過會加  發表於 16-1-12 15:13

sze0203 發表於 16-1-12 09:58
好多直資學費都係咁上下價錢: 優才,福小,更貴的直資有 ...
Thx your update information!