用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 保良局中學副校長疑師生戀 教局接投訴調查 ...
go

保良局中學副校長疑師生戀 教局接投訴調查 [複製鏈接]

https://hk.news.yahoo.com/%E5%89 ... F%A5-215523900.html

呢單野點解可以上A1??

bookreader  因李波未有新料  發表於 16-1-10 10:18
   1    0    0    0

引用:+本帖最後由+long0+於+16-1-9+19:07+編輯+\

原帖由 long0 於 16-01-09 發表

https://hk.news.yahoo.com/%E5%89 ... F%A5-215523900.html
報格嘅問題。

除已婚副校長與女學生發展師生戀,  重點以下
副校長濫用職權, 利用考評局委員會身分向女學生洩漏機密,
女學生疑無牌駕駛,
另一名同校女學生更因為公開「師生戀風波」此事被學校責備.

引用:+本帖最後由+long0+於+16-1-9+19:07+編輯+\

原帖由 long0 於 16-01-09 發表

呢單都唔上得A1 ? 咁你覺得應該放乜呀?唯一問題係,呢單野唔係師生戀咁簡單,編輯們落的標題太過淡化事件。

引用:Quote:原帖由+long0+於+16-01-09+發表本帖

原帖由 JustAParent 於 16-01-09 發表
呢單都唔上得A1 ? 咁你覺得應該放乜呀?唯一問題係,呢單野唔係師生戀咁簡單,編輯們落的標題太過淡化事件 ...
其實好大件物!總好過放D傳聞係A1。

業界有害群之馬,做d咁得人驚的事(搞女學生、酒店開房、影埋咸相咸帶、濫用職權...),其實同邊間學校無關,禽獸可以在任何地方出現。

但有些報導講到學校發現件事之後的做法,係平調到另一間學校,密冚件事,就好有問題...

sheffield  是!  發表於 16-1-11 13:39

但我聽我朋友講,其實個副校係好nice, 有心教學生。
唉,始終男人都係咸濕。

佢學校D學生老師都好慘,成間學校被標籤了

引用:Quote:原帖由+long0+於+16-01-09+發表本帖

原帖由 samchan2179 於 16-01-09 發表
報格嘅問題。
你指星島!?

睇都未睇,你抽錯水

andrew  因為星島,所以沒問題  發表於 16-1-10 11:54
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:保良局中學副校長疑師生戀 教局接投訴調查

如果學生未成年及弱智,在專業及道德上,師生戀肯定有問題。

但如果學生是成年人,過了二十一歲,撇除任何一方已婚,或智力有問題,雙方你情我願,情投意合,就算有性關係,是否真的有問題。

to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

是的,你情我願、情投意合。
不過,我都要說聲:賤格。

引用:是的,你情我願、情投意合。不過,我都要說

原帖由 andrew 於 16-01-10 發表
是的,你情我願、情投意合。
不過,我都要說聲:賤格。
賤格,係因為副校發展的是 - 師生婚外情!

換過埸合,在大學發生,兩人未婚,個女生一樣廿幾歲,又有什麼問題!

ANChan59 發表於 16-1-10 11:18
如果學生未成年及弱智,在專業及道德上,師生戀肯定有問題。

如果我真的戀上我的學生, 我第一件要做的事是辭職, 結束和學生的師生關係.  何況這單本來就不是單純的師生戀.

教畜一名 , 講完 !

mother904    發表於 16-1-11 11:29

媒體報導已是過濾版本,如果睇過另一討論區的原帖,我唔相信有正常人(莫講家長)可以覺得無所謂

引用:Quote:原帖由+andrew+於+16-01-10+發表是的

原帖由 ANChan59 於 16-01-10 發表
賤格,係因為副校發展的是 - 師生婚外情!

老實講,諾貝爾得獎者我個人都覺得難以接受,但那是別人私事,不會討論

引用:媒體報導已是過濾版本,如果睇過另一討論區

原帖由 MC1128 於 16-01-10 發表
媒體報導已是過濾版本,如果睇過另一討論區的原帖,我唔相信有正常人(莫講家長)可以覺得無所謂

...
我冇睇過原汁原味版,我可能忽略了箇中更 juicy 及sexy 的內容!

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+16-01-09+發

原帖由 ANChan59 於 16-01-10 發表
你指星島!?
😁😁今曰毒果都有賣!

samchan2179 發表於 16-1-10 13:00
😁😁今曰毒果都有賣!

有毒你又睇?

其實好多份都有報導。

師生戀在中學其實好普遍,看來這單不屬於援交。

不過這單與別的不同在於:

涉事者是副校係高層行政人員,辦學團體同學校竟然觀察唔到佢的操手?

有婦之夫偷食,師奶大姐肯定覺得離晒大譜。

女學生的背景,唔係土生土長的香港人,價值觀係咪真係唔同啲?

ANChan59 發表於 16-1-10 12:02
換過埸合,在大學發生,兩人未婚,個女生一樣廿幾歲,又有什麼問題!

換過埸合,女教師和男學生,又有冇問題?

換過場合好容易,離校後不再是老師學生關係,但好多人理性戰勝不了生理

‹ 上一主題|下一主題