用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園出offer未?
樓主: WIN1WIN
go

聖公會幼稚園出offer未? [複製鏈接]

My son is on waiting list, but I guess the chance of getting an offer is quite slim.

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+16-01-12+發表

原帖由 Pollylyly 於 16-01-12 發表
是否reject 的都會編入備取生?
x2

回覆:聖公會幼稚園出offer未?

有無reject?

引用:Quote:原帖由+tropicanna+於+16-01-12+發表

原帖由 Pollylyly 於 16-01-12 發表
是否面試表現出色?
我囡solve 到兩個盒有咩唔同嗰個問題。其他tasks都做到,但係夾lego就夾到最後冇咩耐性。我地係天主教。

我真係好鐘意埾公會呢間幼稚園。可惜,我個仔又係被reject!  無計啦!個仔冇人地咁叻。純粹抒發下心情!

唔知考小一會有好d的表現?

引用:我真係好鐘意埾公會呢間幼稚園。可惜,我個

原帖由 chowyikwan 於 16-01-12 發表
我真係好鐘意埾公會呢間幼稚園。可惜,我個仔又係被reject!  無計啦!個仔冇人地咁叻。純粹抒發下心情!

...
我覺得interview內容可能女仔做到機會高d,仔始終觀察力冇甘強,至少我個仔係,唔緊要啦當見識下囉

The good thing is they will call waiting on Jan 27th (which is quite soon), but even if we get a seat from call waiting, it will be a PM offer

未拎到信😅但想問問係咪都要學卷注冊?

Yeahly_ly 發表於 16-1-12 16:48
未拎到信😅但想問問係咪都要學卷注冊?

聖公會唔收學券

回覆:tropicanna 的帖子

想請問兩個盒其實有咩唔同?因為是我先生帶小朋友去面試,但佢留意唔到兩個盒既分別。

引用:想請問兩個盒其實有咩唔同?因為是我先生帶

原帖由 hobb0628 於 16-01-12 發表
想請問兩個盒其實有咩唔同?因為是我先生帶小朋友去面試,但佢留意唔到兩個盒既分別。

...
要小朋友細心觀察,就會打開個盒,其中一個盒有紙

引用:Quote:Yeahly_ly+發表於+16-1-12+16:48+未

原帖由 mistyrain 於 16-01-12 發表
聖公會唔收學券
Thanks thanks ~ 但有d學校唔收學卷都要用學卷註冊...所以想問問😅😅

引用:Quote:原帖由+mistyrain+於+16-01-12+發表

原帖由 Yeahly_ly 於 16-01-12 發表
Thanks thanks ~ 但有d學校唔收學卷都要用學卷註冊...所以想問問😅😅

...
有既咩?

引用:Quote:RockMusicLover+發表於+16-1-12+15:0

原帖由 lambeanmama 於 16-01-12 發表
Your kid is indeed smart..... but will you take this? or religion is still your consideration?
謝謝你!因為他是大仔,所以才有能力做到面試的題目,現場見到所有小朋友都好乖好醒目,所以我本來寄望不大,能有offer實在是感恩。我們仍在考慮中,但會盡快決定以免hold住學位。

回覆 Yeahly_ly 的帖子

No school has such right!!

回覆:Pollylyly 的帖子

原來如此!你個小朋友好細心呢!

回覆 Pollylyly 的帖子

!!!!!我一直以為2個盒係一樣家!!你小朋友好叻呀!!

RockMusicLover 發表於 16-1-12 17:18
謝謝你!因為他是大仔,所以才有能力做到面試的題目,現場見到所有小朋友都好乖好醒目,所以我本來寄望不大 ...

我不是這個意思呀。從最近在EK的分享中也知你並非這樣的人呀。
真心替你高興。我今晚回家才知結果,但不寄予厚望呀。
孩子的學業和成長,大家都緊張。細心想清楚是父母當負的責任。
我自己沒有宗教信仰,所以宗教不在我考慮之列;主要考慮點是學校方針、距離、整體學業發展方向等。
加油。

引用:回覆+Yeahly_ly+的帖子 No+school+has+suc

原帖由 mapp2009 於 16-01-12 發表
回覆 Yeahly_ly 的帖子

No school has such right!!
有呀,九龍塘宣道加入政府一人一位計劃,但學校唔會扣學卷

引用:Quote:原帖由+lambeanmama+於+16-01-12+發

原帖由 RockMusicLover 於 16-01-12 發表
謝謝你!因為他是大仔,所以才有能力做到面試的題目,現場見到所有小朋友都好乖好醒目,所以我本來寄望不大 ...
我仔12月大b都做唔到,你仔好叻!

‹ 上一主題|下一主題