用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 manhabit上cky人數。
go

manhabit上cky人數。

Manhabit 好似2014/15先出第一屆k3, 成日傳話有一半人直上cky, 究竟有冇用家可提供分享?又話想入cky就讀manhabit喇。

Cky好似得180個位無理由分到好多位比manhabit架。

letterland 發表於 16-1-5 09:35
Manhabit 好似2014/15先出第一屆k3, 成日傳話有一半人直上cky, 究竟有冇用家可提供分享?又話想入cky就讀ma ...
not sure, but i heard that around 50% students got admitted into cky

回覆 letterland 的帖子

manhabit 是什麼 ? 以前從未聽過

引用:回覆+letterland+的帖子 manhabit+是什麼+

原帖由 iedummy 於 16-01-05 發表
回覆 letterland 的帖子

manhabit 是什麼 ? 以前從未聽過
哦!呢間幼稚園咪CKY校長個女開果間呀?我朋友個仔咪讀呢間上年升咗CKY P1囉!佢果陣時叫我一齊去讀,講明實升CKY,不過CKY唔係我杯茶,所以冇去讀,佢讀果陣全班得幾個學生,唔駛著校服,老師著拖鞋上堂,好free㗎!

回覆 monodad 的帖子

咁鬼FREE.....明白...唔該

回覆:monodad 的帖子

幾個學生讀 50% 上即係 20人都無?

引用:幾個學生讀+50%+上即係+20人都無? +

原帖由 letterland 於 16-01-05 發表
幾個學生讀 50% 上即係 20人都無?
幾年前果班係全收㗎,而家就唔知。

回覆:manhabit上cky人數。

間 kinder d 校服超靚

但係睇舊post話13/14先第一屆k3,何來幾年前?

引用:但係睇舊post話13/14先第一屆k3,何來幾年前

但係睇舊post話13/14先第一屆k3,何來幾年前?
我朋友由K1讀上去,舊年入CKY咪幾年囉?唔係咩?

咁你朋友可能係第一年k3畢業生。

學校從沒講明實入CKY, 我知道這是很多家長一廂情願的諗法!事實最後也不是全收

interested to know too

咁我又唔知係咪13/14,佢係15年9月入CKY,咁即係14/15掛,當然學校一定唔會講明必入CKY,但佢當年讀K1嘅時候得果幾個小朋友一班,真係要收晒又有何難?So far佢講咗佢同班同學係全部收晒喎。

btw, 多口講句,保良局CKY要有聯繫幼稚園唔係應該同返保良局幼稚園嘅咩?點解會有間無咩實際關係嘅幼稚園咁大比例入咗CKY小學嘅?真係唔多明白喎?

咁又係 如果有20個學生收一半 即10個都唔算過份。

咁你朋友都好開心 無揀錯學校。

monodad 發表於 16-1-5 18:46
btw, 多口講句,保良局CKY要有聯繫幼稚園唔係應該同返保良局幼稚園嘅咩?點解會有間無咩實際關係嘅幼稚園咁 ...
就算屬實, 又有幾難明?! 呢個社會由人去組成, 去到最尾就係講關係! 分別只係在枱面定枱底下進行…

引用:咁又係+如果有20個學生收一半+即10個都唔算

咁又係 如果有20個學生收一半 即10個都唔算過份。

咁你朋友都好開心 無揀錯學校。
無錯,所以我都好真心替佢開心,但同時亦都再一次證明CKY真係唔會係我杯茶。

為何CKY校長可以這樣公器私用?不會避嫌嗎?

引用:btw,+多口講句,保良局CKY要有聯繫幼稚園唔

原帖由 monodad 於 16-01-05 發表
btw, 多口講句,保良局CKY要有聯繫幼稚園唔係應該同返保良局幼稚園嘅咩?點解會有間無咩實際關係嘅幼稚園咁 ...
間幼稚園是否CKY校長個女開嗰間?

hppa  Yes  發表於 16-1-5 22:04