用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真英普am vs 啟附am vs 禮賢am, 全二線龍校,難選擇 ...
樓主: CherryQ
go

崇真英普am vs 啟附am vs 禮賢am, 全二線龍校,難選擇

其實轉校我都唔捨得,尤其係校巴司機和EE。樓主唔識好信哂我一面之詞,因為的而且確,大部人都喜歡禮賢,只係我咁啱撞正令我失望的老師,我知另外的兩個老師係唔錯的。
當然都要睇吓你小朋友啱咩教學,呢樣野係最重要。

小曳人 發表於 15-12-31 21:09
你俾得9萬蚊一年,如果佢唔係行IB,都唔好去讀啦!貴到咁!
不過佢升中,好多轉返local就真!
...
其實樓主會想讀埋啟中?啟小以我所知係行雙軌制,有local 和IB兩份成績表 可以比學生知道自己喺唔同的制度下的成績。講真,我真係唔係好明啟小點解要咁貴,不過如果負擔得起,算係少有的一間可以俾到小朋友愉快學習的學校。

sunnymama2 發表於 16-1-3 18:00
其實樓主會想讀埋啟中?啟小以我所知係行雙軌制,有local 和IB兩份成績表 可以比學生知道自己喺唔同的制度下 ...
真係好多謝你咁詳盡說明。我仲煩緊。禮小感覺比崇小好但禮幼入禮小比崇幼入崇小小好多。但崇幼語境好。啟附語境同崇真差不多,但我唔太明白佢運作。Local + IB? 又想仔仔讀happy school 但又怕佢出去難爭。我自已在band 1b 中學畢業,想仔仔行我舊路。對啟中也不太認識。啟附一班多少人?幾個老師?