用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年入神校,邊間幼稚園人數最多?
樓主: BillyBY
go

今年入神校,邊間幼稚園人數最多?   [複製鏈接]

回覆 beautyhar 的帖子

聽講過往多York學生入CKY.... 因朋友仔仔U3 (K3),今年都唔弱喎!因為佢地話York小朋友d英文好強,數學乖數都識!今年考小一,好多一線自資私小都有考乖數概念!小朋友們招架到喎!

回覆:今年入神校,邊間幼稚園人數最多?

KV? 啱啱喺街到排隊食嘢遇到幾個KV家長都話冇offer,得一兩間waiting。我識個啲亦全軍覆沒....

jbabe  吓,咁唔好彩?我識嘅KV生大部分都有唔錯同好好嘅offer, 好多幾間在手已放位了。   發表於 16-1-5 16:09

回覆 Park88 的帖子

農曆年假前CKY有結果,朋友說York都幾多入了3rd round interview, 到時再update 大家!

sc kv係咪年年都keep到20-30個入神校,如果每年真係至少20個,又真係勁,唔係靠學校,靠父母助力,呢兩股力齊下,呢個比率點計都易中過六合彩。

引用:KV?+啱啱喺街到排隊食嘢遇到幾個KV家長都話

原帖由 Beiku 於 16-01-01 發表
KV? 啱啱喺街到排隊食嘢遇到幾個KV家長都話冇offer,得一兩間waiting。我識個啲亦全軍覆沒....

...
又要睇父母背後發功

簽名被屏蔽

引用:最緊要小朋友自己,大把名幼日補夜補一樣唔

原帖由 wanchaipapa 於 16-01-01 發表
最緊要小朋友自己,大把名幼日補夜補一樣唔合眼緣就乜都冇
冇錯,鄰居有個小妹妹讀九龍塘名幼,成日見佢婆婆趕住帶佢去補習/學嘢,返學前又趕,放學後又趕,佢婆婆都話辛苦。最近見到,問佢妹妹讀邊間小一,佢話仲未有學校收,要等大抽獎。

呢幾年出生率大增,想入神校除非有特異功能!

kyleebc  可不可以話我知來源?  發表於 16-1-2 11:17

咁要問返01-06年出生既媽媽們考小學既情況了

引用:呢幾年出生率大增,想入神校除非有特異功能

原帖由 小王子J 於 16-01-01 發表
呢幾年出生率大增,想入神校除非有特異功能!
有無2013、2014的資料?

引用:Quote:原帖由+小王子J+於+16-01-01+發表呢

原帖由 suzuki12 於 16-01-01 發表
有無2013、2014的資料?
2013 開始截雙非,13/14 出生人數少於七萬。

引用:應該大部份都係黎自個幾間幼稚園,其實吾關

原帖由 summato 於 15-12-31 發表
應該大部份都係黎自個幾間幼稚園,其實吾關幼稚園事,係關家長事,家長想鋪路入神校,自然鋪路入外間認為既 ...
絕對同意!物以類聚!

引用:Quote:retriever+發表於+15-12-31+11:50+數

原帖由 BillyBY 於 15-12-31 發表
男仔是否入kv比較好?我沒有kv offer。其實名幼入神小學,每間幼稚園生幾百人,如果每年如此一班有三幾個入 ...
我讀樓下間幼稚園(非名幼)都一樣有神校offer, 也沒有強勁reference letter

呢個post好熱鬧

引用:York+K3+已學緊Past+tense,+Present+contin

原帖由 beautyhar 於 16-01-01 發表
York K3 已學緊Past tense, Present continuous tense, SFA, APS 都收好多York學生, 主要英文底好。

...
咁深

引用:York+K3+已學緊Past+tense,+Present+contin

原帖由 beautyhar 於 16-01-01 發表
York K3 已學緊Past tense, Present continuous tense, SFA, APS 都收好多York學生, 主要英文底好。

...

mouth:" />mouth:" />mouth:" />K3已經要學Gammer🙈🙈🙈

wanchaipapa  未算誇,有幼稚園學緊微積分啦  發表於 16-1-1 22:57

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

@Wanchaipapa ~ 唔知點回點評~但睇見真係O咀~好想知邊間kg~想叫人千其唔好㨂微積分中學先學架~咁係咪其實唔洗讀小學~6歲跳去升中學~12歲升大學

‹ 上一主題|下一主題