用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中派位 B2選校,沙田最多「縮班中學」! ...
樓主: bigpatpig
go

升中派位 B2選校,沙田最多「縮班中學」! [複製鏈接]

引用:Quote:Ben2004+發表於+16-8-22+18:46+王錦

原帖由 小皮優 於 16-08-29 發表
校內教職員同我講,中文全軍盡墨!即係無人入到大學,仲唔係B3C??
王錦輝B3C?係咪架!
早幾年識得個讀鮮魚行的小朋友入咗,一直讀得幾好。不過我對鮮魚行了解不多,究竟係鮮魚行勁定王錦輝易讀就真係吾知啦!但總覺得王錦輝吾係B3C,佢無理由同董之英、朱敬文、樂道同級。

bigpatpig 發表於 16-9-1 10:35
王錦輝B3C?係咪架!
早幾年識得個讀鮮魚行的小朋友入咗,一直讀得幾好。不過我對鮮魚行了解不多,究竟係鮮 ...

no la. 最好成績果位5** x 4& 5* x 3,咁都叫全軍盡墨,無人入到大學?

你識嘅小朋友入小學部嗎?我對鮮校印象幾好,d小朋友好醒

王易吾易讀都係睇個人,認真讀其實一d吾易,小學只可以話無咁大壓力因不呈分,不過課程不易,下下要分析present,吾係齋背就得;上左中學都一樣,而且group work,吾到你hea,學生除左校內試,仲要考一些校外公開試(吾計dse),校方係有要求的,我覺得吾易,我見到亞女的新書,心諗:好彩吾係我讀

曾對亞女嘅中文成績幾擔心,雖吾係差但怕同出面爭好遠,今年試下補習,老師話王比出面係操少好多好多,心諗C得啦,跟住試下做沙田某band1 A學校嘅paper都無問題,咁先定d,希望亞女中學可以keep住

bigpatpig 發表於 16-9-1 10:35
王錦輝B3C?係咪架!
早幾年識得個讀鮮魚行的小朋友入咗,一直讀得幾好。不過我對鮮魚行了解不多,究竟係鮮 ...
入面班教中文既老師據說教錯野,令本來都唔係中文好既學生炒晒

如果佢中文成績正常的話,點解校方唔公佈成績?考得咁好唔打鑼打鼓?

如果中文炒左,其餘所有科5**都唔會有資助大學取錄。

點解一定要人打鑼打鼓通知你啫????總之入左大學就是,費事講咁多!
你鍾意話band 幾都好,你like啦下

idy926 發表於 16-9-1 17:00
點解一定要人打鑼打鼓通知你啫????總之入左大學就是,費事講咁多!
你鍾意話band 幾都好,你lik ...
如果係咁令你感覺良好d.....都ok
‹ 上一主題|下一主題