用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 吳克儉報警避記者 
樓主: bookreader
go

吳克儉報警避記者  [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+ANChan59+於+15-12-26+發表搵

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Artie 發表於 15-12-26 20:16
人地話 D 報紙有毒,燒晒佢好喎。
毒果燒不盡,今春要23

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+15-12-26+發

原帖由 sukitelfold 於 15-12-26 發表
EK一帖可能值$0.01人仔!

高登可能有$1!
詞窮理屈,就話人係五毛,此乃香港黃絲特性乎?

引用:Quote:原帖由+sukitelfold+於+15-12-26+發

原帖由 samchan2179 於 15-12-27 發表
詞窮理屈,就話人係五毛,此乃香港黃絲特性乎?
Ohhhh......so sorry!以為你講得笑,收返。。。。但手機刪除唔到留言!但⋯⋯我冇話你5毛呀!!!

Stillgood2 發表於 15-12-26 13:35
派兩隻狗跟下你。你試下先講。新聞報導話跟蹤幾日。

好多人嘅思維都跟吳克儉好相似,就係不問原因,唔係針對個事實來解決問題,結果就係永遠都解決不了問題,還將問題延伸落去。如果有人派兩隻狗跟我,我都要諗下點解會有兩隻狗跟我先得架,可能就係做左虧心事囉,唔做虧心事咪唔會有狗跟囉!不過整個政府咁多人,得兩隻狗又真係唔夠!定還是人家勇於面對狗,敢於親近狗,懂得怎樣對待狗狗!

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+15-12-27+發

原帖由 sukitelfold 於 15-12-27 發表
Ohhhh......so sorry!以為你講得笑,收返。。。。但手機刪除唔到留言!但⋯⋯我冇話你5毛呀!!!: ...
沒事!些些

引用:教育局證實吳克儉報警 因屢遭跟蹤憂人身安

原帖由 bookreader 於 15-12-25 發表
教育局證實吳克儉報警 因屢遭跟蹤憂人身安全

兩名記者昨日在中區追訪教育局局長吳克儉期間,遭重案組探 ...
辭職咪無人跟囉!

引用:Quote:原帖由+bookreader+於+15-12-25+發表

原帖由 skkeung 於 15-12-27 發表
辭職咪無人跟囉!
田北俊話吳克儉可以帶頭盔出街,帶左就唔會讓人認出。明乎其實嘅「又要威又要帶頭盔」。

引用:Quote:原帖由+skkeung+於+15-12-27+發表辭

原帖由 goodenough 於 15-12-27 發表
田北俊話吳克儉可以帶頭盔出街,帶左就唔會讓人認出。明乎其實嘅「又要威又要帶頭盔」。

...
係喎,唔只人唔認得,仲實有公安係附近鴿實佢,咁唔駛報警添啦!

引用:Quote:原帖由+samchan2179+於+15-12-27+發

原帖由 sukitelfold 於 15-12-27 發表
Ohhhh......so sorry!以為你講得笑,收返。。。。但手機刪除唔到留言!但⋯⋯我冇話你5毛呀!!!: ...
逢人減歲,議物加錢!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

龐牛坪上成主宰

何必費力撲流蠅

TSA議題熱烘, 作為教育生態的主宰者, 自然有其魅力吸引追隨者尋找價值, 不了解自身處境, 卻容易被四周環境的丁點火光所影響, 杯弓蛇影矣.
長遠及個別家庭文化及康樂策略督導關注組委員會召集人
Long-term and Individual Families Culture and Leisure Strategy Steering Concern Group Committee Convener

如果有人派兩隻狗跟我,我都要諗下點解會有兩隻狗跟我先得架,可能就係做左虧心事囉,唔做虧心事咪唔會有狗跟囉!不過整個政府咁多人,得兩隻狗又真係唔夠!定還是人家勇於面對狗,敢於親近狗,懂得怎樣對待狗狗!

咁都得,某人是不是忘記了吃藥。

自己有沒有想想,為甚麼某人老被提醒吃藥,究竟是不是真的忘了吃藥?

記者就是記者,如果記者扮狗,吳局長報警是理所當然的了。

方向報紙有一組人全時間跟肥佬黎的。

可見,有些記者不配稱為記者。

andrew 發表於 15-12-27 22:03
記者就是記者,如果記者扮狗,吳局長報警是理所當然的了。
唔係应該call漁護署咩?

judy  應該打999,警察了解後,轉交渔農署。  發表於 15-12-30 12:39
ANChan59  Haha  發表於 15-12-27 23:55

andrew 發表於 15-12-27 22:00
咁都得,某人是不是忘記了吃藥。

自己有沒有想想,為甚麼某人老被提醒吃藥,究竟是不是真的忘了吃藥? ...
你好像只懂得叫人食藥,在EK版內你還有甚麼貢獻?

【明報專訊】《蘋果日報》兩名記者平安夜追訪教育局長吳克儉期間,所駕七人車被警員截停,其後被帶返警署調查。

平安夜追訪教育局長吳克儉,所為阿事?

‹ 上一主題|下一主題