用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒IEC
go

香兒IEC [複製鏈接]

有冇家長知道香兒IEC有什麼用途,好處及壞處呢?唔該

3    0    0    0

引用:有冇家長知道香兒IEC有什麼用途,好處及壞

原帖由 SCK824 於 15-12-25 發表
有冇家長知道香兒IEC有什麼用途,好處及壞處呢?唔該
現實啲講句,好多家長target香兒合唱組,IEC學生經內部評核比街外人經面試考入容易得多!我仔就是讀了兩年IEC考入合唱團,而我女剛讀畢一年親子班將升讀音樂基礎班。但當然我的小朋友讀IEC獲益良多。在親子班中,我的小朋友認識音階及拍子,也欣賞不同類型的樂曲及樂器,並投入群體活動。在青苗班裡,課程更全面,除了學會唱歌技巧,也有繪畫及禮儀訓練,為考入舞蹈組及合唱組打好基礎。所以讀畢IEC的小朋友猶如香兒的親生子女,從小已接受音樂及跳舞等基本訓練。

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+15-12-25+發表有冇

原帖由 HauMiranda 於 15-12-25 發表
現實啲講句,好多家長target香兒合唱組,IEC學生經內部評核比街外人經面試考入容易得多!我仔就是讀了兩年I ...
多謝你的,不過我想問,多人報名嗎?容易入嗎?唔該

引用:Quote:原帖由+HauMiranda+於+15-12-25+發表

原帖由 SCK824 於 15-12-26 發表
多謝你的,不過我想問,多人報名嗎?容易入嗎?唔該
以我所知係好多人抽,我有朋友抽左兩年終於喺最後一期抽到,亦有朋友由始至終落空,亦有朋友一次中,所以好睇彩數。抽親子一班較容易中,因為全部新班;因為親子一班會直升,一般少人退出,所以親子二班基本上只剩少量位,較難中;到啟蒙/音樂基礎班又會多番少少位,因會加開幾班,但注意,抽咩班係跟年齡的。另外,如果抽,揀平日班比週末班容易。

引用:Quote:原帖由+SCK824+於+15-12-26+發表多謝

原帖由 HauMiranda 於 15-12-27 發表
以我所知係好多人抽,我有朋友抽左兩年終於喺最後一期抽到,亦有朋友由始至終落空,亦有朋友一次中,所以好 ...
Thx

回覆:香兒IEC

但依家返上午,遲下可以要轉下午班,選平日班容易改時間嗎?

引用:但依家返上午,遲下可以要轉下午班,選平日

原帖由 貝珠 於 15-12-27 發表
但依家返上午,遲下可以要轉下午班,選平日班容易改時間嗎?
我試過轉到,亦知道有唔少小朋友因為番學問題而申請調班,要睇下咁啱有冇小朋友同你有相反既申請。

‹ 上一主題|下一主題