用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 kv vs 培道
樓主: starry_night
go

kv vs 培道 [複製鏈接]

回覆:kv vs 培道

首先我係kv 用家, 仔仔已經k3 了, 今年我選了10間小學去考,有 4間offer2 間waiting, 係唔係單憑kv 學習就可以有好結果呢? 一定唔係。 但kv 可以train 到仔仔自己做晒功課, 自己溫書, 空出來嘅時間可以做好多嘢, 學好多嘢。 這方面一定係學校嘅功勞, 如果唔系有咁有經驗嘅老師,根本做唔到。 培道小學難唔難入, 我就不比意見啦。

引用:Quote:原帖由+bobo000+於+15-12-30+發表我

原帖由 snowyeung 於 15-12-30 發表
Bobo, 我都係培幼生家長,其實揀培道我識家長都係大家主要係重德育,校学有愛心同有小学back up等大抽獎。 ...

.........
don't worry, be happy, look at me, i am happy

引用:首先我係kv+用家,+仔仔已經k3+了,+今年我

原帖由 cymchris 於 15-12-30 發表
首先我係kv 用家, 仔仔已經k3 了, 今年我選了10間小學去考,有 4間offer2 間waiting, 係唔係單憑kv 學習 ...

..........
don't worry, be happy, look at me, i am happy

引用:Quote:原帖由+snowyeung+於+15-12-30+發表B

原帖由 bobo000 於 15-12-31 發表
㨂培道有小一backup同德育又有學卷,係我最終選擇既原因,到再現在我亦無後悔,仲覺得學校好好。
但課程深 ...
以我所知,我識的家長都5係hea, 但又未至於好谷。我知同學分別有上ilearn, cambridge,英劇, gaspk, dancing, swimming, drawing(不是一個人上晒,綜合)

‹ 上一主題|下一主題