用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂沛兒 nobel 有無人讀緊?可分享?
樓主: joannechau514
go

樂沛兒 nobel 有無人讀緊?可分享?

回覆 babemi 的帖子

K1 有私校,有資助。多左選擇

我仔上年nobel n 畢業, 有另一間學卷K1, 所以冇原校直升
雖然NOBEL好新, 課程卻教得好深, 2歲仔唔受谷, 就算打個7折, 吸收到既知識都唔少, 我仔細B, 今年再戰K1面試, 全英文interview冇問題, 相信同起NOBEL浸過都幾有關係 (因宜家間k1冇咩英文堂)
細女剛出世, 我會keep住留意nobel的情報, 如果佢冇咩大問題, 我都會考慮比細女讀nobel pn

回覆樓主:

我囝今年開始讀中英班,老師好有愛心,囝囝每日都好開心話要返學,而且教嘅嘢唔淺,只係新校未有太多升學資料,囝囝會原校讀k1,唔會轉校!

其實我交左K1留位費了。但有D擔心我小朋友追唔到佢地K1程度,因為見佢地N班都唔淺

回覆樓主:

其實課程係深架,尤其英文,升小一唔駛怕跟唔上,不過佢哋教得好好,小朋友好開心亦入到腦,唔會覺得谷同辛苦!放心!我覺得呢間係一間好好嘅學校,我自己係真心鍾意呢度,老師對小朋友包容性大,所以我囝囝都無in其他k1,決定原校一路讀!

回覆 joey617 的帖子

我小朋友暫時a-z未認得哂,中文更加唔多認得,驚佢K1突然好深,我唔識點幫佢追。  我參觀過課室,貼左生字係度,見英文唔算深,反而中文對佢來講深。其實我比埋錢99%會讀,只是擔心佢追唔到程度,希望幫佢而家開始追。請問你N而家教緊大約咩程度?

回覆樓主:

中文認字,米,月,果,衣等簡單字,英文letterland會教kicking king ,Oscar Orange, eddy elephane等,每日唱下歌,講下故事!

咁佢係咪真係認到個字?  即是少筆劃的字係咪? 咁我要加油 。  kicking king 呢D其實佢明唔明架請問

回覆樓主:

中文字認到啲,英文明呀,返到屋企都鍾意攞番本letterland出嚟睇!

咁我買本返來同佢補下習啦。 不過中文我唔多識教,佢認圖唔認字,希望開學前幾個月再有進步

My kid has attended this school since PN, he is now in K2, and is able to speak fluent English and Mandarin also learns how to share with other kids.

請問會重視自理訓練嗎?多親子功課嗎?