用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港島女校
樓主: Daisymum
go

港島女校 [複製鏈接]

germainehui 發表於 15-12-28 13:43
1A成績如果自行二選擇嘉諾撒,好大機會自行時已經被嘉諾撒收了。
講得對,自行選兩間勁啲既,乙二、三先揀嘉諾撒都未遲。

先感謝各位既寶貴意見!

請教自行1~ BPS, 自行2~ 放棄, 等大抽獎甲1乙1~ BPS, 乙2~ 嘉諾撒, 穩陣嗎?

saetang 發表於 15-12-30 12:59
先感謝各位既寶貴意見!

請教自行1~ BPS, 自行2~ 放棄, 等大抽獎甲1乙1~ BPS, 乙2~ 嘉諾撒, 穩陣嗎?
可以搏盡D: BPS+英華女校

saetang  可惜「英華」唔知幾時先可以搬返原址? 話就話2018年, 都唔知會唔會延遲?  發表於 15-12-30 13:57
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

各位好,小兒六年級(東區),老師估成績1C,2頭,本人自行及甲1,乙1都會放筲官第一,第二民生,第三顯理/衛理,請問大家可以嗎,謝謝各位,宜家好煩

challenging 發表於 15-12-30 14:34
各位好,小兒六年級(東區),老師估成績1C,2頭,本人自行及甲1,乙1都會放筲官第一,第二民生,第三顯理/衛 ...
如果唔肯定係B1定B2, 咁好危險.

如果B2頭咁放, 頭3間都無機會了.

B2頭只可放筲官/民生/金文泰, 機會計: 金文泰>民生>筲官

乙2放顯理/衞理/劉永生, 乙3劉永生

如果唔介意俾錢, 其實間派位直資培僑都幾好, 成績可能比顯理/衞理/劉永生呢3間仲好. 可以考慮放乙2/乙3
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

唔好意思,想問清楚D,是否甲部排金文泰,民生,乙部排衛理,顯理,劉永生

challenging 發表於 15-12-30 17:58

唔好意思,想問清楚D,是否甲部排金文泰,民生,乙部排衛理,顯理,劉永生 ...
我講既係乙部排位

乙部第一民生,第二顯理,第三劉永生,對嗎
‹ 上一主題|下一主題