用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區派位
樓主: shala
go

中西區派位 [複製鏈接]

王家爸爸  明智之舉  >>>既然b1男生最差都係派SL, 點解唔試一試乙1Kings/SJS乙2 RC 乙3才放SL 點都可試一試,如乙2就放SL 有d唔甘心,今年人少我覺得乙2都有機入RC喎

引用:王家爸爸++明智之舉++>>>既然b1男生最差都

原帖由 RoseRose1980 於 15-12-31 發表
王家爸爸  明智之舉  >>>既然b1男生最差都係派SL, 點解唔試一試乙1Kings/SJS乙2 RC 乙3才放SL 點都可試一 ...
正路的填法

RoseRose1980 發表於 15-12-31 16:33
王家爸爸  明智之舉  >>>既然b1男生最差都係派SL, 點解唔試一試乙1Kings/SJS乙2 RC 乙3才放SL 點都可試一 ...
非常同意

如果乙一填St Jo, 乙二填高主敘,2015年總共得18個位,乙三聖類斯仲有位?

Chole 發表於 16-1-1 15:05
如果乙一填St Jo, 乙二填高主敘,2015年總共得18個位,乙三聖類斯仲有位?

2015年總共得18個位>>>話就話18個位,我覺得唔祇,因两位直屬小學有機會有些學生去更top的中學如(SPCC/DBS)甘唔讀的直屬位會放出來在乙部在抽獎用

回覆:中西區派位

中西區女仔點排?

回覆:Mirado 的帖子

1英華女2.聖士提反女3聖家勒!

回覆:johnnywalker 的帖子

謝謝指教!請問那𥚃可以看到可靠資料,知道各校屬b1a/b/c?

回覆:中西區派位

想問下大家意見,請教下
中西區小學男仔,B1尾B2頭,主科中英數呈一,二都係ABAA,老師comment音樂視藝唔多掂,會拉低排名
目標希望入到間英中,心目中St Louis ,係英中又近近地,但老師建議自行可博d, 可試香港華仁,聖公會鄧肇堅!你地覺得應該跟老師意見去填自行,定保險d填St Louis 好呢?

elbar  港華   發表於 16-1-2 22:55

引用:想問下大家意見,請教下 中西區小學男仔,B

原帖由 cathy_sw 於 16-01-02 發表
想問下大家意見,請教下
中西區小學男仔,B1尾B2頭,主科中英數呈一,二都係ABAA,老師comment音樂視藝唔多 ...
成績唔錯啊! 點解唔試下 KC, SJ? 小朋友是否好鍾意 WYHK?

我覺得 WY, 比較着重音樂或體育。如果小朋友有呢方面喜好,不妨一試。

回覆:cathy_sw 的帖子

呢間都幾鍾意,會填,但想緊2nd 填St Louis 保險d定鄧肇堅好

回覆:cathy_sw 的帖子

呢間指港華
回覆錯了上一個帖,唔好意思

回覆:aeiou_drm 的帖子

KC覺得機會唔大,應該唔夠班,因為英文keep住B only!St Joseph 老師都有提議,但而家頭痛緊進取d好,定擇一個保險d好

cathy_sw 發表於 16-1-3 17:52
KC覺得機會唔大,應該唔夠班,因為英文keep住B only!St Joseph 老師都有提議,但而家頭痛緊進取d好,定擇 ...
St. Joe有直屬英小....只論英文.....理應仲強 ~~~

回覆:mcl203 的帖子

明白,本身都唔考慮St Joe, 可能穩陣d 2nd 填St Louis 算,最緊要小朋友讀得開心,因為小兒都鍾意跑跑跳跳,運動啱佢

引用:KC覺得機會唔大,應該唔夠班,因為英文keep

原帖由 cathy_sw 於 16-01-03 發表
KC覺得機會唔大,應該唔夠班,因為英文keep住B only!St Joseph 老師都有提議,但而家頭痛緊進取d好,定擇 ...
如果老師提議得 SJ, 咁 KC 咪仲大機會,個人覺得 SJ仲叻d。

如果計 SL 定 TSK, 我會覺得 SL 穏陣 d。記得 SL interview 好似係全英,加油!

cathy_sw 發表於 16-1-2 22:33
想問下大家意見,請教下
中西區小學男仔,B1尾B2頭,主科中英數呈一,二都係ABAA,老師comment音樂視藝唔多 ...
B1尾B2頭>>>講真華仁可能in 都無得in , 你唔係全A難d,無謂浪費自行的機會

回覆:晴晴小B 的帖子

那一間英中只有2成機會入U?

RoseRose1980  st louis 無錯係band 2  發表於 16-1-4 11:52

johnnywalker 發表於 16-1-2 19:16
b1a/b女仔梗係:

英華
If b1C girl, any suggestion? 中西區女仔點排? Thanks a lot.

elbar  聖嘉勒   發表於 16-1-5 19:37
‹ 上一主題|下一主題