用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望有信未?
樓主: gama10
go

德望有信未? [複製鏈接]

簽名被屏蔽

引用:Quote:Julybabe+發表於+15-12-30+11:00+我7

原帖由 puichingforsure 於 15-12-30 發表
恭喜你呀!你小朋友勁叻!我敢話今年EK你女都算系最突出一個,噤你打算放邊間位呀?好多人侯住你聖心真光喎 ...
多謝您pc...今年同女女真係下了些苦功……去強化她……因為舊年pn真係冇邊間收(細b)

簽名被屏蔽

Julybabe 發表於 15-12-30 11:00
我7月b..N冇……有2nd in...自問小女當日interview得好好,問中答中,問英答英,老師記錯左問完再問小女都 ...

Similar with u, june baby got rejected.  I only ticked AM class in the application form.  Did u tick no preference or just am?

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 Rejected,+n

原帖由 piggymonkey 於 15-12-30 發表
回覆 puichingforsure 的帖子

Rejected, no 2nd in, 12月超大B
我都係12月大b, in得好好,全組得佢會跟住net指示唱歌做反應,我估係因為我地住得遠,學校唔想小朋友辛苦。(自我安慰)

簽名被屏蔽

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 Rejected,+n

原帖由 piggymonkey 於 15-12-30 發表

可能是緣分問題, 唔關大人小朋友事.

回覆:大埔之友 的帖子

請問住係藍田嘅收到信未?

回覆:德望有信未?

唔知 2nd in 家長仲洗唔洗填form呢?

回覆:bbbb2013 的帖子

今早收到reject letter了

回覆 belgiumchoco 的帖子

我住係GH 山腳, 真係好想入到, 超近, 行去都係15-20min, 無2nd in 超失望

SKB 即係邊間?

回覆:德望有信未?

只收三分—人 second in, 只是大部份無second in 的人沒有回帖吧!

簽名被屏蔽

回覆 piggymonkey 的帖子

ME 2 , 住牛池灣附近都係無OFFER呢..咁多人報名, 假設2XXX 揀600-800, 都REJECT左 成千几人...要突圍而出殊不容易, 上面JM 超大B 未必有 OFFER, 細B 有OFFER, 只能講收唔收, 只有學校才有她的一套準則, 我們真的無法知曉>.<

hfnyd  agree  發表於 15-12-30 15:03

回覆:piggymonkey 的帖子

我個女同你一樣係超大9月B,做足曬100%, 理應係perform最好果個, 我諗住有2nd in,但都係reject!

大b有2nd in, 覺得無論in邊間都好, 遇唔遇到有心既老師in都係關鍵之一

piggymonkey 發表於 15-12-30 10:49

什麼是N無人士,我覺得是睇彩數,5分鐘考小朋友,睇到咩,自問小囡個樣OK,都定定,英文佢唔識,當時有無問英文唔清楚,但答問題不是最那個,2nd in 唔知點解得,都係講運氣,我問題答中文,答案好MODEL ANSWER

回覆 Julybabe 的帖子

你好幸運,大家都唔好問點教,好睇小朋友合不合作,我有朋友囡囡,個樣好可愛,早早語言能力好好,中英都識上年PN都好多收,今年係囡囡玩野,INTERVIEW老師問,佢唔答,明明識,之後老師不小心掉了個APPLE,佢囡囡聽得明,重執起,於是老師話原來佢識聽,唔合作

puichingforsure 發表於 15-12-30 11:48
就各位媽媽的分享看來超大被選中的機會較低
我有朋友十一月細B,眼大大,都2ND IN,又係無咩特別,唔係最主動那個,所以真係彩數,同老師心中收生準則
‹ 上一主題|下一主題