用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望有信未?
樓主: gama10
go

德望有信未?

回覆:Snowie_yung 的帖子

Me2 12月細B,明年再戰!!in 時心知已衰硬,佢格離小朋友喊,我女故住望人,分晒心!

引用:Quote:原帖由+kitten002+於+15-12-29+發表M

原帖由 alanjordan 於 15-12-30 發表
2013年11月B?
係啊~

piggymonkey 發表於 15-12-30 10:49
回覆 puichingforsure 的帖子

Rejected, no 2nd in, 12月超大B
我同你一樣,只係個女大你一個月,first interview,rejected。

佢表現都係好好,坐定定,做運動環節時企响度,跟住老師做,熱情又投入。本地老師,但用英文,都識答一半,之後老師轉用中文問,無問題,雖然我坐在後面,但佢全程無望我,我亦唔知衰D乜,好失望。我用笫三者角度睇,佢係表現最好的。

唯一諗到會衰既,可能係我問卷答得差,仲有就係其他小組的表現一定比我組好。

引用:Quote:piggymonkey+發表於+15-12-30+10:49+

原帖由 happybidding 於 15-12-30 發表
我同你一樣,只係個女大你一個月,first interview,rejected。
我同你一樣同感,雖然失望,但啊囡依然在我心目中是最好的

cclemon2009 發表於 15-12-30 21:20
我同你一樣同感,雖然失望,但啊囡依然在我心目中是最好的

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 Rejected,+n

原帖由 piggymonkey 於 15-12-30 發表
回覆 puichingforsure 的帖子

Rejected, no 2nd in, 12月超大B
冇關係,我女都係12月大B,問卷答唔哂,啊女唔明 net 講乜都可以 2 in,

有冇人知second in 係點in?

回覆:德望有信未?

其實無2nd in 係咪因為家長用好多時間望個囡表現成點?老師覺得你唔注專份問卷?因為派問卷後個老師企即邊(我亂估,不喜勿插)我自己係一開始填問卷望咗一眼,填完再望多眼就完咗個interview, 所以唔太清楚阿囡表現係點,但有2nd in

引用:其實無2nd+in+係咪因為家長用好多時間望個

原帖由 nette_ng 於 15-12-31 發表
其實無2nd in 係咪因為家長用好多時間望個囡表現成點?老師覺得你唔注專份問卷?因為派問卷後個老師企即邊 ...
應該唔關事,我大部分時間望住個女,問卷係好快填晒就算

回覆:nette_ng 的帖子

我都覺first in考家長,我個組小朋友最早個場唔多出聲,冇咩反應,估唔到都有2nd in

引用:我都覺first+in考家長,我個組小朋友最早個

原帖由 candyandjody 於 15-12-31 發表
我都覺first in考家長,我個組小朋友最早個場唔多出聲,冇咩反應,估唔到都有2nd in

...
咁2nd 唔通 focus 小朋友?但又唔似,父母一齐又再見老師。

2nd interview 絕對會看爸媽跟囡囡的互動,相信老師會看重父母同囡囡表現,最緊要大膽,斯文,鐘意講野,坐得定和跟指令。

回覆:glo000 的帖子

我估多數留意小朋友行為多,應該老師會問父母平日怎樣教小朋友,我地都冇唸住著西裝及裙去,只著得整齊已足夠

千萬不要染金頭髮,小小色係可以的

引用:2nd+interview+絕對會看爸媽跟囡囡的互動,

原帖由 glo000 於 15-12-31 發表
2nd interview 絕對會看爸媽跟囡囡的互動,跟據我在GH的觀察,德幼的爸媽多數有一個共通點,衣著斯文得體, ...
當日我見d家長一d都唔樸素

回覆:SK5 的帖子

我意思可能第1in家長佔分較多,第2in家長同小朋友分開in,小朋友要自己入去課室in,甘呢次考小朋友多d

回覆 gama10 的帖子

MOS區都係29號收到信啦~有SECOND IN的。

引用:Quote:piggymonkey+發表於+15-12-30+10:49+

原帖由 happybidding 於 15-12-30 發表
我都同你一樣。會唔會係唔收大b?

引用:Quote:原帖由+happybidding+於+15-12-30+發

原帖由 belgiumchoco 於 15-12-31 發表
我都同你一樣。會唔會係唔收大b?
係咪超大B呀?

簽名被屏蔽