用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙
樓主: lpylcklp
go

蘇浙 [複製鏈接]

回覆:蘇浙

AM offer, not PN.. live western side

Am offer. Not pn. Live in quarry bay

引用:收到信啦,我囡冇讀過n+,得pm+waiting +

原帖由 kaka1982 於 15-12-19 發表
收到信啦,我囡冇讀過n ,得pm waiting
Same

回覆:stepyau 的帖子

我都係北角,就係蘇淅附近,行上去唔晒5分鐘,希望呢間得,有顧及住附近既小朋友

引用:點解無乜人講?+今日有信收~+ 係咪收返自己p

原帖由 lpylcklp 於 15-12-19 發表
點解無乜人講? 今日有信收~
係咪收返自己pn 先?收咁多人 waiting list 有機嗎? 有reject嗎...thx !

...
今日收到,AM offer,原校PN 學生。

回覆 cpuiyi 的帖子

Interview 用廣東話作答,冇兄姐在校讀。不過interview 完之前,老師要阿囡跟她用普通話講" 老師,再見!'',阿囡跟著講了。但其實我個囡之前一句普通話都唔識。

回覆 Arale_Norimaki1 的帖子

有offer 的會讀嗎?40 人一班會不會有小小擔心?但英普敎學,有NET又有學券,又有私小backup ,又真係幾吸引。有冇用家可以分享下?

Waiting

Pm offer, non n student, but brother is studying in k3

引用:回覆+Arale_Norimaki1+的帖子 有offer+的

原帖由 Soo2011 於 15-12-20 發表
回覆 Arale_Norimaki1 的帖子

有offer 的會讀嗎?40 人一班會不會有小小擔心?但英普敎學,有NET又有學券 ...
我有同樣問題,懇希用家解答平時大班教學管理問題,因為阿仔讀緊維多利亞既小班教學,驚真係好唔同

引用:點解無乜人講?+今日有信收~+ 係咪收返自己p

原帖由 lpylcklp 於 15-12-19 發表
點解無乜人講? 今日有信收~
係咪收返自己pn 先?收咁多人 waiting list 有機嗎? 有reject嗎...thx !

...
照睇似無reject, 咁waiting 咪唔駛諗
呢間有學卷加英普真係正,最concern 是四十幾人一班,老師interview 有問如果返學小朋友有踫撞咁點,都嚇一嚇架~ 申利:已有offer 蘇浙亦非首選 純粹想知下有無reject ~

老師面試時特別強調今年45人一班wor,政府上限1個老師對15個小朋友,我估佢地今年用盡比例。利申:未收到信,咁好彩am的話會考慮。

我係蘇浙PN現用家,小朋友返學好開心。蘇浙的語境真係冇得彈,NET 係英美來的,不是ABC,印度籍或菲律賓式英語口音。我之前返過Tutor Time, 維記 playgroup,覺得反而蘇浙的老師才是真正英美口音。因為TT 都多澳洲口音,維記多ABC. 至於大班問題,蘇浙老師大部分都好有經驗,你可以去蘇浙網看,他們報告顯示,93%以上師資係教了10-15年或以上。1-2%教3年。5%教7年。我相信有經驗的老師看多幾個學生,應該不大問題。因為以我小朋友班主任為例,她超有經驗,短短兩三個月已經好清楚我小朋友強和弱點。我們每個半月會有評估報告。以有學卷幼稚園來說,唔錯的。

返學之後,家長和班主任用咩語言溝通㗎?我對普通話認識只是「零」。

回覆:rinarina 的帖子

放学後,老師可以用廣東話和你溝通,甚至whatapps 都有的,放心,我也是PN 用家。

引用:放学後,老師可以用廣東話和你溝通,甚至wh

原帖由 Lingkeebaby 於 15-12-20 發表
放学後,老師可以用廣東話和你溝通,甚至whatapps 都有的,放心,我也是PN 用家。

...
請問pn 老師WhatsApp 你電話嗎?
因為我係在職媽媽,我小朋友的蘇浙pn 班主任 WhatsApp 我工人都唔WhatsApp 我 我又唔好意思打電話問班主任點解唔WhatsApp家長。

回覆:pandaforever 的帖子

你不要唔好意思,其實我第一次打电話比老師,老師已知道了我是边位小朋友的家長,因為她一早巳 save 定我們家長所有电话的。我也是在職媽媽呢!

回覆 lovely_meloci 的帖子

多謝分享!呢d資料對我們準用家好有用。

回覆 lovely_meloci 的帖子

你的小朋友會不會繼續留係蘇浙讀K1? 是上午班定下午班?

回覆:lovely_meloci 的帖子

‹ 上一主題|下一主題