用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 問意見 happy school / 谷
go

問意見 happy school / 谷

大家小朋友升左上小學

有冇什麼comments on 小朋友應該係讀happy school 比教好 定 谷的幼稚園

--- 谷的話,其實係咪佢地係幼稚園慣左,所以上正常normal 小學無問題

Or 會唔會 happy school 幼稚園 , 佢地因為參加多元的學習,而一上正常小學,就跟唔上?

仲有好多係in between㗎喎,有d学術質素之餘又开心番学。

Yanamami 發表於 15-12-19 07:33
仲有好多係in between㗎喎,有d学術質素之餘又开心番学。
同意,太谷太hea都唔好

回覆:問意見 happy school / 谷

上到主流小學,寫字要快靚正。

引用:仲有好多係in+between㗎喎,有d学術質素之

原帖由 Yanamami 於 15-12-19 發表
我仔讀嗰間算係in+between, 學卷幼稚園,程度唔係最top, 但接到小學,都有好多活動,遊戲學習!鼓勵閱讀,小朋友都返得開心,功課係比happy school多一點點,但未去到辛苦。幼稚園有好多種,唔完全只用學卷/非學卷,happy唔happy去分

引用:仲有好多係in+between㗎喎,有d学術質素之

原帖由 Yanamami 於 15-12-19 發表
例如?

Yanamami  SC  發表於 15-12-19 09:51

引用:Quote:原帖由+Yanamami+於+15-12-19+發表仲

原帖由 wan_sosin 於 15-12-19 發表
我仔讀嗰間算係in+between, 學卷幼稚園,程度唔係最top, 但接到小學,都有好多活動,遊戲學習!鼓勵閱讀, ...
可唔可以知係邊間?

我2個都是sc,算開心学校,大的直資P4,我覺得去很傳統学校較發挥,因為少抄寫,多present 有利些