用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 加州天地幼稚園 大家覺得加州同新一代邊間比較好啊?
樓主: ming_0128
go

大家覺得加州同新一代邊間比較好啊? [複製鏈接]

jamlee309 發表於 16-12-31 22:14
考直資及私校,多數用英,普及廣東話interview, 我在家和小朋友溝通是廣東話,所以不用太擔心!

除了讀新 ...

仲想問問,數學如果外補應該要學到乜野程度?你既小朋友外補數學係用英文學,定係用中文學架?
仲有我想區GAPSK係咪必要既我見人人都去考,直資私小面試係咪一定睇架?

chitotsim 發表於 17-1-15 01:04
仲想問問,數學如果外補應該要學到乜野程度?你既小朋友外補數學係用英文學,定係用中文學架?
仲有我想區 ...

數學係用英文學,我去Enopi學,直至我考了直資小學,知道係中文教數學,就轉了數妍,到了現在小女2年級,都在數妍學!

考普通話cert, 多數小朋友要考, 一來比小朋友多聽普通話,大膽講同聽!

jamlee309 發表於 16-6-11 11:06
我女現時9月將會升小二, 在新一代由N班讀起,直至K3!我覺得新一代算是屯門區最好的私校幼稚園!因為學費唔 ...

我想問咁你地址係報邊到?屯門?
N 班學費加哂所有野一個月大約幾多?

Kasa330 發表於 17-2-28 16:46

我想問咁你地址係報邊到?屯門?

報住屯門,考私校及直資小學,唔睇地址住邊區!

N班雜費,預$2000幾一年

想問問各家長, 如申請N班, 加洲正常是咩月份遞交報名表?

回覆 SnowWhite.hebe 的帖子

舊年係十月一號 deadlineapplication form 全年可以上網 download
‹ 上一主題|下一主題