用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有無小朋友收到德望INTERVIEW信喇?
樓主: jackjackwin
go

請問有無小朋友收到德望INTERVIEW信喇?

回覆:marble2004 的帖子

我聽聞有人上午in 完,下午便收到電話second in

jackjackwin    發表於 16-1-12 10:30

Lavonne 發表於 16-1-12 10:10
我聽聞有人上午in 完,下午便收到電話second in
朋友個女就係即日收到通知下星期2nd in,可能因為女拔這星期派彩,德望要早啲吸納高質素考生。

回覆 DICSIK 的帖子

真係估唔到白紙黑字都唔可以當係真.......又話SECOND IN係三十號。。。失望

引用:Quote:Lavonne+發表於+16-1-12+10:10+我聽

原帖由 DICSIK 於 16-01-12 發表
朋友個女就係即日收到通知下星期2nd in,可能因為女拔這星期派彩,德望要早啲吸納高質素考生。 ...
原來真的,你朋友個女一定非常叻

回覆 marble2004 的帖子

Dear JackJackwin, I think it's already good for my kid being selected for the first round.  It's good if she could enter the second round, otherwise, I think it's also a very good experience for her to know if she's good, many people can do better than her.  And I hope it could be a good motivation for her to do further better no matter what school she will go.

Thanks marble2004, 我係對學校有d咁嘅特別安排失望啫, 我對亞女絕對滿意,亦感激學校俾機會佢interview, 等佢可以有多d實戰經驗,對佢考自行都有好大益處:)

回覆 jackjackwin 的帖子

Exactly.   希望 你 女 女 入 到 心 儀 學校, add oil

Thanks marble, 我都祝你囡囡入到心儀學校,大家一齊加油

20號還發2nd in 通知嗎? 有没有人知道?

Does anyone get any information about second in?

回覆:請問有無小朋友收到德望INTERVIEW信喇?

一样還沒收到電話和信。在德望交流區看過兩條帖子去年德望小學升上去的大約有140人, 外校收生有100人左右。不知實際是否這樣。大家可以去看看page24,25

回覆 Piglet2 的帖子

咁中一咪有成240人!?冇收咁多啩

有同樣疑問所以唔確認,你可以去看看,發貼人應是去年新生家長吧。

引用:今日仍未收到信,有jm收到通知嗎? +

原帖由 janetleung 於 16-01-19 發表
今日仍未收到信,有jm收到通知嗎?
德望話已出了信,大家收到嗎?收到請通知,謝謝!

今日出信?

咁係咪出埋REJECT信㗎? 好緊張喎

引用:咁係咪出埋REJECT信㗎?+好緊張喎

原帖由 jackjackwin 於 16-01-20 發表
咁係咪出埋REJECT信㗎? 好緊張喎
佢話昨日已一次過出晒所有信!
但我屋企人睇過仲未有,你地睇左信箱未?希望大家都有好消息!

回覆 princesshk2 的帖子

只係想快D了咗件事, 一日唔知結果, 個心好唔踏實

都祝你有好消息! 加油

回覆:請問有無小朋友收到德望INTERVIEW信喇?