用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 地利亞英文小學暨幼稚園(美孚)
go

地利亞英文小學暨幼稚園(美孚)

大家好,今天收到電話,話收我囝囝讀K1上午班。大家對這幼稚園有甚麼評價呢?謝謝。

引用:大家好,今天收到電話,話收我囝囝讀K1上午

原帖由 cpchau 於 15-12-16 發表
大家好,今天收到電話,話收我囝囝讀K1上午班。大家對這幼稚園有甚麼評價呢?謝謝。

...
請問幾時打俾妳?我11月14日in , 無收到信及電話

引用:大家好,今天收到電話,話收我囝囝讀K1上午

原帖由 cpchau 於 15-12-16 發表

...
請問你幾時IN嘎?

回覆:yvonne_wong81 的帖子

11月7日面試

回覆:doramei 的帖子

12月16日收電話

引用:11月7日面試 +

原帖由 cpchau 於 15-12-17 發表
11月7日面試
我都同一批,但我信又無,電話都無。。其實呢間係我首選,近屋企。。。

請問有冇用家可以分享下地利亞好唔好?
學術如何?小朋友考直資私小ok嗎?

我都冇份

回覆:地利亞英文小學暨幼稚園(美孚)

聽說地小也是同地幼一樣所有堂用英文,中文堂便是國語。

回覆:cpchau 的帖子

佢哋多唔同國藉的小朋友,全英文堂,得一科中文,可以接觸不同文化,但中文程度底,係淺好多,我同事是尼泊爾人,小朋友k2,佢成日唔明d中文請教我,我發覺佢哋d中文約似我們local的n or k1, 好簡單,英文就好good, 如果你直上都是同類學校,就沒問題,否則local校,中文要追

回覆:cpchau 的帖子

所以我同事問我,唔明點解要比錢讀私校,讀學卷校也可以好英語景,又有中文讀,我就話,因為中文同英文都重要,如果想上local校,讀這學校要自己補和追番d程度

回覆:zero9661 的帖子

各位準地利亞媽咪,你地好!本人有全新地幼k1書同書包,5折轉出……

引用:所以我同事問我,唔明點解要比錢讀私校,讀

原帖由 zero9661 於 15-12-30 發表
所以我同事問我,唔明點解要比錢讀私校,讀學卷校也可以好英語景,又有中文讀,我就話,因為中文同英文都重 ...
我聽人講如果家中以廣東話為主,小朋友返地利亞可能好辛苦,因為語言問題,請問你們的小朋友有這個情況出現嗎? 我都收到地幼正取,補同操中文我們應付得到,反而擔心小兒會唔會跟唔到英文。謝謝

引用:Quote:原帖由+zero9661+於+15-12-30+發表所

原帖由 julilee 於 16-01-08 發表
我聽人講如果家中以廣東話為主,小朋友返地利亞可能好辛苦,因為語言問題,請問你們的小朋友有這個情況出現 ...
請問,你係幾時收到地利亞通知啊?

引用:Quote:原帖由+julilee+於+16-01-08+發表我

原帖由 yvonne_wong81 於 16-01-08 發表
請問,你係幾時收到地利亞通知啊?
聖誕咁上下,11月見的,如果無記錯

回覆:julilee 的帖子

我同你有同一個問題,因為我想小朋友接觸多D英文,家中廣東話為主!都有係出邊學緊英文,但問返小朋友學左D乜,佢答唔到我!我地係插班K1!