用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 樂也悠悠
go

DEL [複製鏈接]

引用:Quote:樂也悠悠+發表於+15-12-17+11:39+不

原帖由 darkson 於 15-12-18 發表
我就係唔知先問你,就咁睇係收集"放棄KV offer"既家長,跟住分享埋放棄原因,right?但真係唔明"放棄原因"有 ...
其實你睇唔明個post, 又或者唔滿意我有咁嘅題目, 你可以唔好入嚟睇樓同留言.
唔明白點解咁大隻字, 咁大反應??
如應為個post有問題, 你亦可向管理員投訴.

另外, 對於你之後有關於此post內的任何回應, 本人亦不會作任何回應.

引用:Quote:原帖由+darkson+於+15-12-18+發表我

原帖由 yuhehe 於 15-12-18 發表
嗯~其實放棄原因唔係冇意思架,每個家長考慮既要求既唔同,放棄一間幼稚園offer一定有好確實理由,俾考慮 ...
多謝你明白, 每個人的感覺也不同, 需要什麼也不同, 正所謂"家家有求".

yuhehe 發表於 15-12-18 16:15
嗯~其實放棄原因唔係冇意思架,每個家長考慮既要求既唔同,放棄一間幼稚園offer一定有好確實理由,俾考慮 ...
其實我都覺得睇到別人放棄自己心儀學校去選擇更適合佢自己小朋友的學校, 仲令其他家長有點希望...並無不妥吖.

簽名被屏蔽

回覆:umhocho 的帖子

宣道同KV, 點取捨?

puichingforsure 發表於 15-12-18 17:16
我冇OFFER,我見到喱個POST好開心喎

引用:我冇OFFER,我見到喱個POST好開心喎

原帖由 puichingforsure 於 15-12-18 發表
我冇OFFER,我見到喱個POST好開心喎
Same

回覆:放棄KV區

利申:一個offer都冇 :-@

其實冇offer的都要平常心面對。呢個世界咁大,天外有天,人外有人。大人世界都一樣啦。今日讀唔到D比較標青嘅學校唔代表他日小朋友冇成就。人生路仲有好漫長 :) 如果大人面對唔到失敗,點樣做一個好榜樣比下一代呢?

冇offer waiting 中的good luck!
有offer 的恭喜曬!

引用:Quote:樂也悠悠+發表於+15-12-17+11:39+不

我就係唔知先問你,就咁睇係收集"放棄KV offer"既家長,跟住分享埋放棄原因,right?但真係唔明"放棄原因"有 ...
凡事兩面睇,我覺得個post好正面喎,有人亦會選學券校而放KV, 百貨撞百客啫!不同意見亦可俾waiting KV 既家長更了解究竟係咪適合自己子女,唔好錯過身邊可能更適合既offer;又或者覺得KV真係好適合其子女時,見到多咗位亦不妨多寫幾封求位信去KV!我有朋友舊年都好努力寫信去KV及其他校,結果六、七月時收到call waiting, 雖然佢最後揀了另一間但努力冇白費!

想人位就真啦

引用:利申:一個offer都冇+:-@ 其實冇offer的

原帖由 emily_pat 於 15-12-18 發表
利申:一個offer都冇 :-@
講得好啱!同意,大家加油

我哋都決定放棄了。

我係waiting,見到個post好開心,有人放棄,就有人有希望。完全冇咩hard feeling,亦唔覺有咩唔明個topic。你可能諗多咗少少...

我覺得樓主你個post好正面!其實有人放棄一間學校並唔代表間學校唔好,而係可能揀咗另一間更適合嘅啫!呢個post比等待緊嘅家長起碼知道最新嘅行情和一線希望。
我都識有人因為肯定夠分入心儀嘅津小,而係小朋友K3時候放棄左SC轉左去學券幼稚園,目的就係為咗減省一啲學費個開支同返學嘅路程。佢呢個選擇就係揀左個最適合佢的學校!

陰公豬, 樓主想KV位想到哩

引用:陰公豬,+樓主想KV位想到哩 +

原帖由 大餅王 於 15-12-18 發表
陰公豬, 樓主想KV位想到哩
??

引用:似乎有offer嘅通常都有好幾個offer.+冇offe

原帖由 janeman1213 於 15-12-19 發表
似乎有offer嘅通常都有好幾個offer. 冇offer嘅就冇offer. 咁諗其實in嚟in去,都幾無謂。

...
係!唔知小一考直資係咪同一命運?

引用:似乎有offer嘅通常都有好幾個offer.+冇offe

原帖由 janeman1213 於 15-12-19 發表
似乎有offer嘅通常都有好幾個offer. 冇offer嘅就冇offer. 咁諗其實in嚟in去,都幾無謂。

...
講真未去完in, 大家都唔知有無offer, 小朋友interview表現,好睇佢心情狀況……報多幾間無壞,唔通真係只報一兩間,認定自己小朋友sure win

‹ 上一主題|下一主題