用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 樂也悠悠
go

DEL [複製鏈接]

樓主, 不用改標題啦, 讓其他放棄 KV OFFER 的家長也能在這裡POST, 等多D KV WAITING 家長有個希望﹗

引用:樓主,+不用改標題啦,+讓其他放棄+KV+OFFER+

原帖由 szwani2412 於 15-12-17 發表
樓主, 不用改標題啦, 讓其他放棄 KV OFFER 的家長也能在這裡POST, 等多D KV WAITING 家長有個希望﹗ ...
agree

引用:Quote:原帖由+nic_bb+於+15-12-17+發表我放

原帖由 樂也悠悠 於 15-12-17 發表
點解放MS?
因為我覺得我隻馬騮仔太好動,太多發問,sc相比民生更適合佢,所以我好大機會放埋kv。如果有幸有pc offer, 我連sc都放埋

引用:回覆+樂也悠悠+的帖子 樓主會考慮改標題做

原帖由 Edmondma 於 15-12-17 發表
回覆 樂也悠悠 的帖子

樓主會考慮改標題做 "放棄OFFER 區"嗎?  睇番討論內容都有講考慮放棄其他offer, 唔 ...
不打算改主題,因用手機無法改.
其實好多個主題內容也未必貼題,
我亦無法控制別人怎樣思想及說法!!
啱傾可繼續留言或睇下個post.

引用:樓主,+不用改標題啦,+讓其他放棄+KV+OFFER+

原帖由 szwani2412 於 15-12-17 發表
樓主, 不用改標題啦, 讓其他放棄 KV OFFER 的家長也能在這裡POST, 等多D KV WAITING 家長有個希望﹗ ...
Thx

回覆 nic_bb 的帖子

Same as u, which one u choose

引用:Quote:原帖由+yuhehe+於+15-12-17+發表收到

原帖由 99dogdog 於 15-12-17 發表
同我女性格好似:活潑好動多咀多手,情緒波動大,性格獨立自主開朗唔怕羞。

...
始終係父母才清楚怎樣才啱自己小朋友

回覆:放棄KV區

我信沒有最好,只有最適合。思前想後,將會放KV。選了另一非所謂一線的細校,主要原因是我小朋友比較喜歡另一學校,孩子本身才是用家,我尊重她的意願

引用:Quote:原帖由+樂也悠悠+於+15-12-17+發表點

原帖由 nic_bb 於 15-12-17 發表
因為我覺得我隻馬騮仔太好動,太多發問,sc相比民生更適合佢,所以我好大機會放埋kv。如果有幸有pc offer,  ...
我都同意sc 同kv 係兩個style 既學校,我都好鍾意兩間學校所著重既地方唔同 好同意要睇小朋友性格

Sc 我得waiting,我阿女平時都係口多蠱惑型,有時特登答相反答案再偷笑 駁你話佢睇你反應 大情大性 佢in sc 時就係咁 係咪激死 不過我只講同sc無緣,有寫信但諗機會不大 只希望做我能力做到既野幫佢 之後自己諗返都唔會後悔

Kv 都係waiting, 我女in 得好好,最後得waiting我諗同我答得唔好有關 不過 都係嗰句 我做我能力範圍做到既野幫阿囡 就算最後冇waiting call 都無悔

衷心感激各位放kv offer 又即時通知學校既家長 你真係幫梗好多希望仲會有奇蹟出現既家長同小朋友,我自己都放左兩間唔會讀既學校俾其他等待中既父母 將心彼己 真係多謝你地

會放棄KV am offer

放棄?! 好葡萄 feel

引用:回覆+nic_bb+的帖子 Same+as+u,+which+one

原帖由 visitor123 於 15-12-17 發表

Same as u, which one u choose
After discussing with hubby, most probably stay in sc, btw, do u like pc as me?

放KV, 由阿囡升完校K1.佢幾開心唔想𨍭佢.

想問吓有sc or KV offer 嘅,是否都係大b?

引用:想問吓有sc+or+KV+offer+嘅,是否都係大b? +

原帖由 lvmh88 於 15-12-18 發表
I guess most of them are big or mid

My bubby oesn't like Chinese school, though I like. Most likely will not take pc

回覆 lvmh88 的帖子

Yes big b

引用:想問吓有sc+or+KV+offer+嘅,是否都係大b? +

原帖由 lvmh88 於 15-12-18 發表
april girl

樂也悠悠 發表於 15-12-17 11:39
不如你講清楚你認為我開這個topic嘅目的?
我就係唔知先問你,就咁睇係收集"放棄KV offer"既家長,跟住分享埋放棄原因,right?但真係唔明"放棄原因"有咩值得分享? 原因得一個,就係有另一個自己認為比KV更加好的offer。

但呢個"分享"有機會令沒有offer但渴望讀KV既家長有唔舒服既感覺,何必呢?
你不如分享下你接受某間offer原因仲好,仲正面啦。

布希亞  討論區唔係用來俾你舒服嘅,講乜有自由  發表於 15-12-21 15:05

引用:Quote:樂也悠悠+發表於+15-12-17+11:39+不

原帖由 darkson 於 15-12-18 發表
我就係唔知先問你,就咁睇係收集"放棄KV offer"既家長,跟住分享埋放棄原因,right?但真係唔明"放棄原因"有 ...
嗯~其實放棄原因唔係冇意思架,每個家長考慮既要求既唔同,放棄一間幼稚園offer一定有好確實理由,俾考慮緊既參考下。另外話其他冇offer既媽媽會唔開心,我又覺得係我睇到有人放棄心儀學校仲令我有點希望添

‹ 上一主題|下一主題