用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: steamedbun
go

.

回覆:好灰

其實都唔知in黎做乜

回覆:好灰

In個幾分鐘,自以為好又唔合乎學校要求,完全唔知d學校睇咩

我都係,報6間,4間reject,2間waiting,好失望。

我好認同樓主講法,我個仔都係咁,見時活躍小小就話佢坐唔定,問我係咪成日俾動態活動佢,叫我俾多d佢坐係度玩,但其實我個仔係靜態型黎,佢係比較慢熱同小出聲個類,所以其實個幾分鐘真係睇唔都d咩,如果間學校唔收我反而仲要興幸,因為個老師連小朋友係咪類型都未知,交個小朋友俾佢教反而仲令人擔心
Ps: in個間都算係出名既幼稚園

回覆 leung0760 的帖子

宜家d學校都有一套"收生標準",先決條件係大B, 其次坐定定唔好郁。

如果金錢唔係問題, 九龍塘好似仲有幾間可以報

2013無計錯係無咩雙非。
由9.1萬,跌到落5.7萬
位就實有,但係要揀口碑既,就看運氣了。
各位加油!

回覆:龍井 的帖子

全港有幾多學位?

我女報3間,2 間waiting,1間未知,其實interview時我女表現滿意,仲好多嘢講,d個遊戲真係唔識玩

回覆:Cigaretteyip 的帖子

唔使咁灰,你睇下我種呢盤士多啤梨,本來同一時間種,一個月後最左邊果棵最大同現在差不多高,中間棵第二,最右的只有一條幼苗,但過多1個月成長最大最茂盛的反而是最右邊的,真是估不到(完全真實例子).
你要我20粒種子時選幾棵會大的,或者要我在幼苗時期選最好的我都一定選錯,因為當時最左的是最早熟最多葉的。所以2歲人仔成長進度有早有遅,我真是唔相信肯同陌生人答自己叫乜名的人是叻D攞!加油呀

回覆:boyandes 的帖子

你好幽默!聽完你講開心左,大家加油!

未有既唔使擔心,call waiting 就快到

Cigaretteyip 發表於 15-12-17 16:17
全港有幾多學位?
全港幾多就唔知,但揀下午班好多都ok

回覆:lazylazymama 的帖子

我發現收生準則係睇家長背景,bkgrd勁的小朋友interview唔彩老師都收架。N無唯有比其他人更加努力,加油

回覆:boyandes 的帖子

回覆:amoyresident 的帖子

唔好意思想問問點樣為之background勁?

引用:我發現收生準則係睇家長背景,bkgrd勁的小

原帖由 amoyresident 於 15-12-17 發表
我發現收生準則係睇家長背景,bkgrd勁的小朋友interview唔彩老師都收架。N無唯有比其他人更加努力,加油

...
唔好意思想問問點樣為之background勁?

boyandes 發表於 15-12-17 18:07
唔使咁灰,你睇下我種呢盤士多啤梨,本來同一時間種,一個月後最左邊果棵最大同現在差不多高,中間棵第二, ...
聽完你講法,個心情即刻輕鬆左好多。

親戚大蛇囡,有哥讀過,in時乜都唔做唔合作,收左am。
我個細蛇仔,in時好合作好聽指示,waiting...
知道結果時真係好嬲,都唔知呢間所謂口碑好少少既學校收生係乜標準。

由於in得3間,知道第一間結果時打擊好大。in得好都唔收,down左成個星期。擔心阿仔無書讀。幸好兩星期後,收到第二間學校取錄通知書,鬆了口氣。
未有offer的,希望您地好快有好消息。