用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有幾個offer的家長,可否分享成功因素
樓主: swarovski2011
go

有幾個offer的家長,可否分享成功因素 [複製鏈接]

回覆:catcat2046 的帖子

我都相信

引用:回覆+Happymama330+的帖子 巳放MS,+今日收

原帖由 visitor123 於 15-12-15 發表
回覆 Happymama330 的帖子

巳放MS, 今日收到KV ,諗緊
請問選左邊間呀

回覆 swarovski2011 的帖子

think 呀。
不過我小朋友無喊,由入學校嗰刻,我無抱過佢,全程佢自己行。我亦無帶BB車同HIP SEAT。

9月仔,三戰二勝一和.我覺得係全無章法可言,有信心準備十足只有等,一般表現連自己都覺唔合格嘅反而收咗.

回覆:有幾個offer的家長,可否分享成功因素

我就覺得大b係有優勢,但性格都有影響,太內向即使大b都蝕底,但性格都係天生(起碼得歲幾兩歲後天好難改),所以入名幼都係天時地利人和,都唔係好關個b叻定唔叻,或父母點train

回覆:whitepurin 的帖子

今年我覺得畢業生、兄弟姊妹關係好似通通冇用咁。不過自個小朋友都算細,又唔講嘢,可能唔係有宗教校友關係waiting 都冇。唉...

回覆:Baboo 的帖子

我都有同感。pn同k都係daddy in 有am offer。

引用:我都有同感。pn同k都係daddy+in+有am+offer

原帖由 chowivy331 於 15-12-16 發表
我都有同感。pn同k都係daddy in 有am offer。
我都覺 daddy in 可能好d,我同個仔 in 都有 offer

引用:Quote:原帖由+BuBuBearBear+於+15-12-16+發

原帖由 yuhehe 於 15-12-16 發表
Never我唔信什麼面試班
不過上PN或PG及多出外有用吧?

我個十二月仔連PN都未上,K1 interview已經完了。

引用:Quote:原帖由+yuhehe+於+15-12-16+發表Neve

原帖由 busydaddy 於 15-12-17 發表
不過上PN或PG及多出外有用吧?

我個十二月仔連PN都未上,K1 interview已經完了。
當然!我雖然唔信面試班但成日同呀女出街接觸多尐人,平時盡量用豐富詞彙同佢講野,日積月累會有很好的效果

引用:我仔同你囝囝一樣喎!多手和喜歡搗蛋,是活

原帖由 swarovski2011 於 15-12-16 發表
我仔同你囝囝一樣喎!多手和喜歡搗蛋,是活潑型,但interview 時多數表現正常,未顯露曳嘅一面

...
反而有間坊間出名傳統既幼稚園面試時同平時差唔多咁活躍多咀,老師叫佢揀貼紙又指東指西話其他人走啦咁,去排隊攞糖又想周圍走,當時心諗凍過水~點知有offer,呆咗

回覆:yuhehe 的帖子

邊間呀?

回覆:mazomi 的帖子

你的小朋友是會主動同人打招呼嗎?還是都要提?我經常提阿仔同人say hi,但有時都要叫3-4次先會做真無辦法

引用:邊間呀? +

原帖由 swarovski2011 於 15-12-17 發表
邊間呀?
KV

swarovski2011 發表於 15-12-17 11:26
你的小朋友是會主動同人打招呼嗎?還是都要提?我經常提阿仔同人say hi,但有時都要叫3-4次先會做真 ...
三歲都未夠

回覆:有幾個offer的家長,可否分享成功因素

我覺得每間學校收生準則都唔同.
甚至乎亦無既定嘅標準.
不否認大B總比細B有優勢.
不過我覺得用平常心對待反而有更好的結果.
其實每個小朋友都有自己才能,我覺得如果未揾到學校,只是緣份未到.
但點都好, 如未有offer就繼續努力,不要氣餒💪🏻💪🏻

回覆:yuhehe 的帖子

係囉!真係唔知咩準則我c6係舊生添啦!阿仔叫咩做咩,仲唱埋歌,係問到會否考慮pm我地say no,可能覺得我地冇誠意,俾waiting,好彩KV真係唔係我地priority

我覺得學校對大b 要求高好多,眼見d 朋友仔囡3,4月b in果時做漏左少少即刻無offer 入唔到名幼,平時咩都講,有時interview講下運氣
‹ 上一主題|下一主題