用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

k

SPC-遲d大廈維修要落網?

回覆 shersiu 的帖子

落網係圍大廈, 唔會圍幼稚園ga wor
之前做1-5座都無包酒樓啦

回覆:北聖保羅堂vs衞理堂vs灣仔堂

有灣仔堂pm,佢無校車,要親個自接送。校舍環境都好好。各方面都滿意。只係番3hrs大人要日曰系街hea,番屋企一來一回又太趕,ps,我住灣仔區,
Endup應該都會放棄。

引用:3間都pm,各有各好,請問大家點揀?SPC-遲d

原帖由 shersiu 於 15-12-15 發表
3間都pm,各有各好,請問大家點揀?
SPC-遲d大廈維修要落網
衞理堂-條長樓梯都幾斜,不過d老師好有耐性
衛理堂樓梯斜不過小朋友好快習慣,樓上好大好闊,另外老師真係一流,園長及校長和主任都好用心經營間學校,暫時無遇過怪獸家長,家長們都好平實,相處好融洽。

引用:多謝大家意見及提點,其實最初心裡排位是先

原帖由 shersiu 於 15-12-15 發表
多謝大家意見及提點,其實最初心裡排位是先SPC,跟著衞理堂,最後灣仔堂,但in完之後,我反而最喜歡 ...
我有灣仔堂同spc既pm offer.感覺同你一樣,in完灣仔堂都幾鍾意, 各方面都幾理想同平均,係暫時諗到唯一吾好就係無校車。
spc就個名好似響啲甘,對於升小應該有利。但對於中環校舍各樣暫時係個迷,佢網站又無咩資料。
我都想聽多啲意見呀~

引用:回覆+dchow33+的帖子 咁你會傾向邊間多d?

原帖由 shersiu 於 15-12-16 發表
回覆 dchow33 的帖子

咁你會傾向邊間多d?
我同我先生都仲未決定到呀。你呢?

我都有灣仔堂同衛理堂pm offer, 家住太古,唔知點揀好!

我有衞理堂同聖保羅堂offer,兩間也是重德育的happy school,點揀好?

引用:回覆+dchow33+的帖子 我哋較偏向衞理堂或

原帖由 shersiu 於 15-12-17 發表

我哋較偏向衞理堂或灣仔堂,應該放SPC offer
可以分享下你考慮既地方嗎?點解放spc既? 你小朋友是仔仔定囡囡呢?

引用:+本帖最後由+shersiu+於+15-12-18+06:18+編

原帖由 shersiu 於 15-12-18 發表

我反而衞理堂遇到個老師係冇乜料到,可能interview形式唔同,所以會放

其實好睇你自己重視邊一方面嘅嘢,是否認同學校理念,我識人就算讀九龍塘d名幼仲加埋有外補都考唔到私小要等大抽獎,亦有人讀普通學券幼稚園都考到港同,其實唔多唔少睇小朋友本質,所以我本人覺得揀一間同自己理念相近嘅幼稚園就最好,只要用心教無論年資較長短都會係一位好老師

引用:其實好睇你自己重視邊一方面嘅嘢,是否認同

原帖由 lovelybaby2012 於 15-12-18 發表
其實好睇你自己重視邊一方面嘅嘢,是否認同學校理念,我識人就算讀九龍塘d名幼仲加埋有外補都考唔到私小要等 ...
agree, 就算私幼家長一樣要下苦工,冇得交哂比學校,自己教都好重要

回覆:andyan324 的帖子

無錯,小朋友返3個鐘學,有時排吓隊去洗手間又食吓茶點,就算真正上堂有3個鐘咁小朋友又可吸收晒嗎?

回覆:lovelybaby2012 的帖子

我會揀SPC .. 好多用家讚