用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 繼續上堂博有offer嗎?
go

繼續上堂博有offer嗎? [複製鏈接]

呀囝由waiting變first waiting,本應好開心。但由於自行已收了佢,係屋企附近,而且佢有個細妹。所以我宜家好困擾,究竟上唔上佢6堂博入到呢?定放棄好,因為始終GT較遠,荃灣又好似無校車,而且佢又有細妹,GT未必收,但准校就一定收,而且每月三千多學費雖不算好吃力,但就要慳d。

但我好鍾意GT的理念。

大家點睇?

0    0    0    0

回覆 candicehung 的帖子

唔知你自行係邊間,好難分析。但你話喺屋企附近,而荃灣又好似無乜出名band 1小學......

最重要係如果優才無校車(九成無),小朋友的接送安排是否可以解決?如果無人接送,到時俾你搏到但讀唔到咪仲心酸。

回覆:繼續上堂博有offer嗎?

你仲要考慮埋高小返將軍澳區,多數都冇校車,車程及接送等問題

回覆:candicehung 的帖子

不利因素太多,等到的機會又渺茫,值博率不高

回覆:繼續上堂博有offer嗎?

P4 及之後,荃灣入 TKO, 會好大問題!余非搬...

fishchow 發表於 15-12-16 12:37
P4 及之後,荃灣入 TKO, 會好大問題!余非搬...
G5男仔大部份已經自行放學。如果樓主家近地鐵站,只係要煩G4。

其實有無家長係成功過自組校車?

candicehung 發表於 15-12-17 08:47
其實有無家長係成功過自組校車?
我以前嘗試過,但無學校的幫助,其實好難,你點知邊個小朋友無坐校車和住邊區?現在有家長whatsapp group可能好啲

‹ 上一主題|下一主題