用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in咗咁多間可能都係留番原校升k1.
go

in咗咁多間可能都係留番原校升k1.

除非龍校,我仔開始喜歡返呢間學校,有校offer, 但都可能不轉,免重新適應。之前仔日日哭不著校服,今天竟然話返學。開心!

我都可能係, in左咁多間都無特別喜歡邊間, 間間都有優點及缺點, 唔轉好似仲好D

回覆:in咗咁多間可能都係留番原校升k1.

In 咗咁多間可能都係留返原校升K1 x2

其實我覺得囡囡咁多次interview表現都OK(除左有D撞啱午睡時間有D不在狀態之外)不過result都係waiting多。只好嘆同學校冇乜緣份⋯⋯

不過我同囡囡都好喜歡而家讀緊嘅學校,所以原校升都Ok

In 咗咁多間可能都係留返原校升K1 x3
個遊戲真係唔識玩,留原校好過

Me too. 小朋友每朝返學一去到學校門口附近, 離遠見到班老師, 就已經跑去搵老師 lu......

回覆:in咗咁多間可能都係留番原校升k1.

我係in左咁多間最後都係打算讀返同個女第一次報同第一次interview個間。緣份遊戲真係好奇妙

SAME here~
呀囡宜家係國際學校, 直升K1有AM, IN左幾間, 都係得一間又係國際學校PM收,
咁不如留係原校好似重好~~ 免得呀囡又要重新適應~

我都諗住原校直升…阿囡好鐘諗反學,又記得老師啲名,而去in果啲學校差唔多全部waiting可能阿囡諗為而家果間最好,所以表現參差

Same here. 搞咗一輪,一個offer 都無,就算有又可能頭痕唔知邊間好。

Same.  Anyway, I didn't expect to have offer because my boy doesn't speak very well.  We enjoyed the process.  It is s very happy to see his improvement, from not saying a word in KV to replying nearly all questions in LH.